Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına kura ile atama yapacak – Bakanlık başvuru için Resmi Gazete’de ilana çıktı

Sağlık Bakanlığı’nın “2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı” bugün (11 Kasım) Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama ve yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak. 

Başvurular 12-16 Kasım tarihleri arasında

Başvurular 12-16 Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvuru değerlendirme sonuçları 24 Kasım’da açıklanacak. Kura çekimi ise 2 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Bu kura eczacı unvanlı adaylar için birinci yerleştirme ve ikinci yerleştirme şeklinde, diğer unvan ve branşlar için sadece ikinci yerleştirme şeklinde uygulanacak. Birinci yerleştirmede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) için yabancı dil yeterliliğine sahip ve doktora programlarından mezun olmuş eczacı unvanlı personel alımı yapılacak. İkinci yerleştirmede ise Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı yapılacak.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak. TİTCK için açılan münhal yerlere başvuracak adayların eczacılık fakültesi mezunu ve Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen başka bir yabancı dil sınavından en az 60 puan alması gerekli. Emekli eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri ise kuraya başvuramayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.