Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB, Doğu Akdeniz’de izinsiz sondaj iddiasıyla Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları bir yıllığına uzattı

Avrupa Birliği (AB), Doğu Akdeniz‘de izinsiz petrol aradığı iddiasıyla Türkiye‘ye uyguladığı yaptırımların süresini bir yıl daha uzattı. Yaptırımların süresi 12 Kasım 2022 tarihinde dolacak. Uzatma kararının ilerleyen günlerde AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanması bekleniyor.

Avrupa Konseyi’nin internet sitesinde yayımlanan kararda, “Konsey, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki izinsiz sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları gözden geçirdi ve yaptırımları 12 Kasım 2022 tarihine kadar uzattı” denildi.

Konseyin açıklamasında, birliğin Doğu Akdeniz’de izinsiz sondaj faaliyetlerinden sorumlu ve bu faaliyetlerde bulunan kişi ve kurumlara kısıtlayıcı tedbirler uygulanabileceği hatırlatıldı ve kısıtlayıcı önlemlerin borsada işlem gören kişi ve kuruluşlar için varlık dondurma, borsaya kayıtlı kişiler için ise AB ülkelerine seyahat yasağı olabileceği belirtildi.

Kimlere yaptırım uygulanıyordu?

Doğu Akdeniz’deki izinsiz sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’de iki kişiye yaptırım uygulanmaktaydı. Şubat 2020’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı‘nın (TPAO) iki üst düzey yöneticisi yaptırım listesine alınmıştı. Yaptırım listesinde bulunan Mehmet Ferruh Akalın ve Ali Coşkun Namoğlu‘nun AB ülkelerine girişi yasaklandı ve Avrupa ülkelerinde bulunan malvarlıklarının dondurulması talep edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.