Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için festival düzenleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihinde ilk kez 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için festival düzenleyecek. İBB Şehir Tiyatroları’nın 19, 20 ve 21 Kasım’da düzenleyeceği festivale Müze Gazhane ev sahipliği yapacak.

Farklı yaş gruplarında çocukların, ebeveynlerin ve eğitimcilerin yer alacağı etkinlikler ücretsiz olacak. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşecek atölyelerde yer almak isteyenler sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresindeki formu doldurarak katılabilecek.

Festivalin ilk günü olan 19 Kasım’da “Çocuk Katılımı-Katılım Hakkı Nedir?”, “Çocuklar ile Masal Zamanı”, “Çocuğun Sesine Kulak Ver” başlıklı atölyeler düzenlenecek.

20 Kasım’da ise serbest doğaçlamayla gerçekleşecek “Yaşamak Kimin Hakkı?”, müzik eşliğinde çizim yapılacak olan “İçimdeki Ben” ve yetişkinlere yönelik düzenlenen “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” atölyeleri gün boyu Müze Gazhane’de yapılacak.

Festivalin son gününde “Dünyanın Başkaları” isimli öykü atölyesinin ardından Özge Midilli ve Ertan Kılıç’ın yazdığı, Özge Midilli’nin yönettiği “Rüya” oyunu ile kapanış gerçekleştirilecek.

  • Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.