Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Kasım 2021): Durdurulamayan dolar, ekmeğe zam, işsizlik verilerinin güvenilirliği, adalet arayan aileler – Prof. Dr. Harun Öztürkler

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de bu sabah ekonomist Prof. Dr. Harun Öztürkler, 1 doların 10 TL’ye yaklaşmasını, TÜİK’in eylül ayı işsizlik verilerini ve İstanbul’da ekmeğe yapılan zammı yorumladı. (02:15 – 17:35)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle “hakaret” suçundan fezleke hazırlandı.

Şu anda 15 yaşında olan kız çocuğu N., 13 Nisan’da annesine babasının kendisini iki yıldır istismar ettiğini anlattı. Anne Y. T., eskiden evli olduğu baba T.K.’den şikayetçi oldu. T.K. hakkında açılan davanın ilk duruşması dün (11 Kasım) İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapıldı. Duruşmada teknik aksaklıklar nedeniyle N.’nin ifadesi alınamadı. N., duruşma sırasında ve sonrasında sinir krizi geçirdi. T.K’nın tutuklanması talebini reddeden mahkeme gelecek duruşmanın 24 Şubat 2022’de yapılmasına karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.