Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık karşısında farklı kazanmanın peşinde

Türkiye, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun dokuzuncu haftasında bugün (13 Kasım) sahasında Cebelitarık ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Serhiy Boyko yönetecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak ve 20.00’de başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye’nin tek hedefi galibiyet

Ay-Yıldızlılar, bugün (13 Kasım) saat 20.00’de Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dokuzuncu maçında Cebelitarık ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı müsabakayı, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Serhiy Boyko yönetecek

Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, dördüncü hafta maçında ise 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Karadağ’ın 90+7. dakikada attığı gole engel olmayarak sahadan bir puan ile ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, beşinci haftada Cebelitarık’ı 3-0 ile geçerken altıncı haftada Hollanda’dan tarihi fark yedi. Portakallar, Türkiye’yi 6-1’lik skor ile mağlup ederek liderlik koltuğunu ele geçirdi. Bu skor, teknik direktör Şenol Güneş’in de sonunu hazırladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından Güneş ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. TFF, kısa bir süre sonra Güneş’ten boşalan koltuğa Stefan Kuntz’u getirdi. Alman teknik direktör, Türkiye kariyerinin ilk maçına Norveç karşısında çıktı. Ay-Yıldızlılar, öne geçtiği karşılaşmada rakibi ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolunda büyük yara aldı. Stefan Kuntz’un öğrencileri, Letonya’yı ise Burak Yılmaz’ın son dakikadaki penaltı golü ile 2-1 mağlup etti. Türkiye, grubun en zayıf ekibi Cebelitarık’ı farklı geçerek ikincilik iddiasını son maça taşımak istiyor.

Cebelitarık karşılaşması ile 2021 yılındaki 15. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı 14 karşılaşmada altı galibiyet, dört beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 24 gol atan milliler, kalesinde de aynı sayıda gole izin verdi. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) bu yana bir türlü istediği sonuçları almakta zorlanan Türkiye, Cebelitarık maçına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Ancak Ay-Yıldızlılar, grubunda oynadığı son üç iç saha maçında da galibiyet almayı başaramadı. 

Türkiye ile Cebelitarık’ı karşı karşıya getiren ilk maçın özet görüntüleri:

Stefan Kuntz: ”Siz bana sarılırsanız ben de mutluluk hormonu salgılayacağım”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, dün (12 Kasım) düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Kuntz, oyuncuları ile arasındaki ilişkiyi şu cümleler ile anlattı: ”Siz bana sarılırsanız ben de mutluluk hormonu salgılayacağım. Türkler’e özel bir şey değil. Oyunculara yakın olduğunuzda birine bir şey anlatma zorluğundaki eşik düşüyor. Kerem diyelim ki antrenmanda kötü oynadı ama diyorum ki iyi bir performans görmedim, kenara alacağım. Kerem bana gelip derse ‘Ailede hasta var’, dün gece uyuyamadım. O zaman farklı değerlendiririm. Oyuncularımın doğru planın ne olduğunu anlamalarını istiyorum. Onlar benim kafamdakinin ne olduğunu anlarsa sahaya daha iyi yansıtırlar. Onların da fikirlerini alıyorum. Çok disiplinliyim ama çok dürüst ve doğru konuşuyorum. Bir futbolcuya ‘Neyin var’ diye soruyorum, videoları, istatistikleri gösteriyorum ve yanlış anlama ihtimali kalmıyor.”

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Ersin Destanoğlu (Beşiktaş), Sinan Bolat (Gent)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Caner Erkin (VavaCars Fatih Karagümrük), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Abdülkadir Ömür (Tabzonspor), Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Halil Dervişoğlu (Galatasaray), Serdar Dursun (Fenerbahçe), Kenan Karaman (Beşiktaş)

Cebelitarık, Türkiye karşısında prestij peşinde

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda yer alan Cebelitarık, henüz puan ile tanışamadı. Julio Ribas’ın öğrencileri, sahasında oynadığı maçta Türkiye’ye 3-0 mağlup olmuştu. 

Cebelitarık’ın G Grubu’nda aldığı sonuçlar şöyle:

Cebelitarık 0-3 Norveç

Karadağ 4-1 Cebelitarık

Cebelitarık 0-7 Hollanda

Letonya 3-1 Cebelitarık

Cebelitarık 0-3 Türkiye

Norveç 5-1 Cebelitarık

Cebelitarık 0-3 Karadağ

Hollanda 6-0 Cebelitarık

Grubun diğer maçlarında Norveç ile Letonya, Karadağ ile Hollanda karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

1) Hollanda: 19 P

2) Norveç: 17 P

3) Türkiye: 15 P

4) Karadağ: 11 P

5) Letonya: 5 P

6) Cebelitarık: 0 P

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler