Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık’ı yarım düzine golle geçerek son hafta öncesi eleme grubunda ikinci sıraya yükseldi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun dokuzuncu haftasında dün akşam (13 Kasım) Cebelitarık ile kozlarını paylaştı. Ay-Yıldızlılar, 22. dakikada 10 kişi kalan rakibini Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu (2), Merih Demiral, Serdar Dursun ve Mert Müldür’ün golleri ile 6-0 mağlup etti. Grubun diğer maçlarında ise Karadağ ile Hollanda ve Norveç ile Letonya, sahadan beraberlikle ayrıldı. Türkiye, bu sonuçların ardından son hafta öncesi Norveç’in averajla önüne geçerek ikinci sıraya yükseldi. 

Türkiye, FIFA Dünya Kupası yolunda avantajı kaptı

Ay-Yıldızlılar, dün (13 Kasım) Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dokuzuncu maçında Cebelitarık ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakayı, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Serhiy Boyko yönetti. Mücadeleye hızlı başlayan Ay-Yıldızlılar, 11. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile golü buldu. Türkiye’nin averajını düzeltmesi için büyük önem taşıyan karşılaşmada Cebelitarık, 22. dakikada 10 kişi kaldı. Olivero, Zeki Çelik’e yaptığı müdahalenin ardından Boyko tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Milliler, bu dakikadan sonra Cebelitarık kalesine gol olup yağmayı başardı. Türkiye, 38 ve 41. dakikalarda Halil Dervişoğlu’nun birbirinden güzel iki golü ile soyunma odasına 3-0 önde gitti. Ay-Yıldızlılar’ın ilk yarıda attığı üç golün asistini de Burak Yılmaz yaptı. 

Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da baskılı bir oyun ile başlayan Türkiye, 65. dakikada Merih Demiral ile farkı dörde çıkarttı. Rıdvan Yılmaz’ın asistinde meşin yuvarlağı filelere yollayan Merih, böylelikle milli takım kariyerinin ilk golünü attı. Ay-Yıldızlılar, Serdar Dursun’un 81. dakikada attığı gol ile skoru 5-0’a getirdi. Türkiye’ye Norveç’in önüne geçebilmek için yemeden atacağı bir gol daha gerekiyordu. Milliler, aradığı altıncı golü ise 84. dakikada Mert Müldür ile buldu. 

Cebelitarık’ı 6-0 mağlup eden Türkiye, Norveç’in sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalmasının ardından G Grubu’nda ikinci sıraya yükseldi. Son hafta öncesi büyük avantaj yakalayan milliler, Karadağ’ı deplasmanda yenmesi durumunda Hollanda-Norveç maçının skoruna bakmadan FIFA Dünya Kupası Play-Off’larına adını yazdıracak. Türkiye’nin grup liderliği şansı da devam ediyor. 

Kerem Aktürkoğlu’nun perdeyi açan golü:

G Grubu’nda son hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.