Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Kadın Basketbol Takımı ile 329 resmi maça çıkan Şaziye İvegin Üner basketbol kariyerini noktaladı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Slovenya ve Polonya ile karşılaştı. Potanın Perileri, Slovenya’yı deplasmanda 62-78 mağlup etti. Ardından Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Polonya’yı 52-41 ile geçen milliler, elemelere ikide ikiyle başladı.

Milli takımın iki yıl sonra dolu tribünlerle buluştuğu Polonya maçı öncesinde, 329 resmi maçla Türk basketbolunda iz bırakan isimlerden Şaziye İvegin Üner, profesyonel basketbol kariyerini noktalandırdı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanvekili Ömer Onan, Polonya maçı öncesinde milli takımla birlikte Şaziye İvegin’e teşekkür plaketi ve milli takım forması takdim etti.

1982 doğumlu Şaziye İvegin Üner, Polonya’da düzenlenen 2011 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş, Fransa’nın ev sahipliğindeki 2013 Avrupa Şampiyonası’nda ise bronz madalya alma başarısı gösteren takımın parçasıydı. 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda boy gösteren Şaziye, ev sahipliği yaptığımız 2014 Dünya Şampiyonası kadrosunda da yer almıştı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Slovenya ve Polonya’nın yanı sıra Arnavutluk ile mücadele edecek. Üç pencere halinde oynanacak elemelerde ikinci pencere 24-27 Kasım 2022, üçüncü pencere 9-12 Şubat 2023 tarihlerinde oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.