Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ÇHD davası: Selçuk Kozağaçlı’ya 30 yıla kadar, 21 avukata 7,5 yıldan 56 yıla kadar hapis istemi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada yarın (17 Kasım) yapılacak duruşma öncesi mütalaa açıklandı. Tutuklu yargılanan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında 30 yıla ve avukat Barkın Timtik hakkında 53,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, tutuksuz yargılanan diğer avukatlar hakkında da 7,5 yıldan 56 yıla kadar hapis talep edildi. Mütalaada 56 yıla kadar hapsi talep edilen avukat Taylan Tanay hakkında ayrıca tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarılması da istendi.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD üyesi avukat Barkın Timtik’in tutuklu, 20 avukatın tutuksuz yargılandıkları davanın yarın (17 Kasım) yapılacak dördüncü duruşması öncesinde cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı.

Kozağaçlı’ya 30 yıla kadar hapis istemi

ÇHD Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı hakkında “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla 16,5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aynı suçlamalarla avukat Barkın Timtik hakkında 53,5 yıla kadar, avukat Oya Aslan hakkında ise 52,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Avukatlar Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Sevgi Özer Sönmez, Alper Tunga Saral, Rahim Yılmaz ve Selda Kaya Yılmaz’ın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Savcı mütalaasında, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkındaki davanın ise düşürülmesini talep etti.

Taylan Tanay hakkında 56 yıla kadar hapis ve yakalama kararı talebi

Mütalaada en fazla ceza ise avukat Taylan Tanay hakkında istendi. “Örgüt yöneticiliği”, “örgüt propagandası” ve “görevini yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 21,5 yıldan 56 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Tanay hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılması da talep edildi.

Avukat Zeki Rüzgar hakkındaki yakalama kararının infaz edilememesi nedeniyle dosyasının ayrılması istendi.

Duruşma yarın

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan avukatların duruşması yarın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki mahkeme salonunda yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.