Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası’ndan sonra TOBB hamlesi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaretini ele aldı.

Yetkin yazısında, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Kasım’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaretiyle bir taşla iki değil, üç kuş vurmayı amaçladığını söylemek mümkün. İlk olarak, ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP ekonomiyi yönetemez’ söylemine karşı ekonomiyi devralıp yönetmeye hazır olduklarını anlatma çabası. Buna Anadolu’nun her köşesinde örgütlü TOBB ile başlaması anlamlı. İkinci amaç, Erdoğan’ın son birkaç yıldır adeta AK Parti’nin arka bahçesi gibi davrandığı Odalar Birliğine ‘Biz buradayız’ mesajı. Sanayicinin, tüccarın sorunlarını birlikte çözmeye hazır olduğu mesajı. Üçüncüsü, tıpkı geçenlerde Antalya’da söylediği üzere, ‘Erdoğan’ı sinir etme‘, dikkatini dağıtma hamlesi. Tıpkı daha önce Merkez Bankası hamlesi gibi, Kılıçdaroğlu’nun TOBB ziyaretinin Erdoğan’ı memnun ettiğini düşünmek zor” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP lideri Merkez Bankasına gittiğinde bu tür ziyaretlerin devam edeceği duyumunu aktarmıştım. Bakalım bir sonraki adımı neresi olacak? Kılıçdaroğlu adeta seçimi kazanmasını garantiye almış gibi öncü turlara başlamış izlenimi veriyor” görüşünü dile getiren Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.