Şair ve yazar Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Muhafazakâr kesimin önemli isimlerinden olan Karakoç, 2011’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değer görülmüştü.
Muhafazakâr camianın önde gelen isimlerinden şair ve yazar Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karakoç’un yaşamını yitirmesinin ardından taziye mesajları paylaştı.
Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, "Diriliş Şairi" Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) November 16, 2021
Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.
Fikirleriyle ilham veren, şiirimize ruh katan duayen şair Sezai Karakoç’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.
— Ali Babacan (@alibabacan) November 16, 2021
Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.
Bir neslin vicdanını, ahlakını, estetiğini, hislerini, erdemini diriliş bilinciyle ihya etmeye hayatını vakfeden değerli büyüğümüz Sezai Karakoç’u kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz.
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) November 16, 2021
Dünya sürgünü bitti. Vuslata erişti.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Diriliş şiirini yetim bırakıp, kaderin üstündeki kaderi yüreğinde taşıyarak 88 yaşında ebediyete irtihal eden Merhum Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.
— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) November 16, 2021
Sezai Karakoç kimdir?
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 1933 yılında doğan Sezai Karakoç, liseyi bitirdikten sonra felsefe bölümünde okumak üzere İstanbul’a geldi ancak maddi zorluklar nedeniyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne burslu öğrenci olarak yerleşti.
Mülkiye’den 1955’te mezun olan Karakoç, 1959-1965 yılları arasında Maliye Müfettiş Yardımcılığı ve Gelirler Kontrolörlüğü görevlerinde bulundu.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
1967 yılında ”İslamın Dirilişi” adlı kitabından dolayı yargılandı.
1973’te memurluk görevinden ayrıldı. Büyük Doğu, Hisar, Akpınar, Dernek, Düşünen Adam ve A dergileri ile Yeni İstanbul, Sabah ve Milli Gazete’de yazılar kaleme aldı.
Uzun yıllar Diriliş dergisini yayımlayan Karakoç, 1990’da Diriliş Partisi’ni kurdu. Parti, 1997 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Karakoç, 2007 yılında ise Yüce Diriliş Partisi’ni kurdu.
”Hızırla Kırk Saat, Taha’nın Kitabı/Gül Muştusu, Körfez/Şahdamar/Sesler, Zamana Adanmış Sözler, Ayinler, Leyla ile Mecnun, Ateş Dansı ve Alın Yazısı Saati” adlı şiir kitapları bulunan Sezai Karakoç, “Mona Rosa” adlı akrostiş şiiriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.