Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şair ve yazar Sezai Karakoç yaşamını yitirdi

Şair ve yazar Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Muhafazakâr kesimin önemli isimlerinden olan Karakoç, 2011’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değer görülmüştü.

Muhafazakâr camianın önde gelen isimlerinden şair ve yazar Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karakoç’un yaşamını yitirmesinin ardından taziye mesajları paylaştı.

Sezai Karakoç kimdir?

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 1933 yılında doğan Sezai Karakoç, liseyi bitirdikten sonra felsefe bölümünde okumak üzere İstanbul’a geldi ancak maddi zorluklar nedeniyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne burslu öğrenci olarak yerleşti.

Mülkiye’den 1955’te mezun olan Karakoç, 1959-1965 yılları arasında Maliye Müfettiş Yardımcılığı ve Gelirler Kontrolörlüğü görevlerinde bulundu.

1967 yılında ”İslamın Dirilişi” adlı kitabından dolayı yargılandı.

1973’te memurluk görevinden ayrıldı. Büyük Doğu, Hisar, Akpınar, Dernek, Düşünen Adam ve A dergileri ile Yeni İstanbul, Sabah ve Milli Gazete’de yazılar kaleme aldı.

Uzun yıllar Diriliş dergisini yayımlayan Karakoç, 1990’da Diriliş Partisi’ni kurdu. Parti, 1997 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Karakoç, 2007 yılında ise Yüce Diriliş Partisi’ni kurdu.

”Hızırla Kırk Saat, Taha’nın Kitabı/Gül Muştusu, Körfez/Şahdamar/Sesler, Zamana Adanmış Sözler, Ayinler, Leyla ile Mecnun, Ateş Dansı ve Alın Yazısı Saati” adlı şiir kitapları bulunan Sezai Karakoç, “Mona Rosa” adlı akrostiş şiiriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.