Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Silvio Berlusconi’nin doktoru Alberto Zangrillo, Genoa’nın başkanı oldu

İtalya Serie A takımlarından Genoa’nın yeni başkanı belirlendi. Kulüp tarihindeki 46. başkan olan Alberto Zangrillo, İtalya’nın eski başbakanlarından ve Milan’ın eski sahibi Silvio Berlusconi’nin doktoru olarak tanınıyor. 

İtalya Serie A takımlarından Genoa’nın yeni başkanı belirlendi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli 777 Partners isimli girişime devri tamamlanan Genoa’nın tarihindeki 46. başkan, Alberto Zangrillo oldu. 1893 yılında kurulan ve İtalya futbolunun en eski kulübü olan kırmızı-siyahlılardan yapılan açıklamada, satış ve devir işlemlerinin dün (15 Kasım) itibarıyla tamamlandığı belirtildi ve tıp doktoru Prof. Alberto Zangrillo’nun yeni başkan olduğu kamuoyuna duyuruldu. Zangrillo, İtalya’nın eski başbakanlarından ve Milan’ın eski sahibi Silvio Berlusconi’nin doktoru olarak tanınıyor. 777 Partners, Genoa’yı İtalyan girişimci Enrico Preziosi’den satın aldı. 

Andriy Shevchenko ile yeni bir sayfa

Genoa, İtalya Serie A’da bu sezona çok kötü bir giriş yaptı. Kırmızı-siyahlılar, 12 karşılaşmada bir galibiyet, altı beraberlik, beş mağlubiyet alarak yalnızca dokuz puan toplayabildi. Genoa’da kötü gidişatın faturası ise teknik direktör Davide Ballardini’ye kesildi. İtalya futbolunun en eski kulübü, 7 Kasım’da, Ballardini’den boşalan teknik direktörlük görevine Ukraynalı futbol efsanesi Andriy Shevchenko’yu getirmişti. 45 yaşındaki Shevchenko, teknik direktörlük kariyerine Ukrayna Milli Takımı’nda başlamış ve ülkesini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na götürmüştü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.