Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele edecek 17 kişilik kadrosu açıklandı

A Erkek Basketbol Milli Takımı’nın, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda mücadele edecek için 17 kişilik kadrosu açıklandı.

17 kişilik A Erkek Basketbol Milli Takımı kadrosu:

22 Kasım Pazartesi İstanbul’da toplanacak 12 Dev Adam, B Grubu’nda Yunanistan, Belarus ve Büyük Britanya ile mücadele edecek. 2021 Kasım ayından 2023 Şubat ayına kadar sürecek elemeler sonucu FIBA 2023 Dünya Kupası’na, Avrupa kıtasından 12 takım katılacak.

Ay-Yıldızlılar 25 Kasım Perşembe günü 19:30’da Belarus’a konuk olurken 28 Kasım Pazar 19:00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyük Britanya’yı ağırlayacak. NTV’de yayınlanacak iki maçın kadrosuna takım menajeri Muratcan Güler ve başantrenör Orhun Ene, Anadolu Efes’ten Shane Larkin ve Barcelona’dan Sertaç Şanlı’yı davet etti.

NBA’de mücadele eden temsilcilerimiz yer almadığı kadroda Turkish Airlines EuroLeague, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi, 7DAYS EuroCup ve FIBA Europe Cup’ta mücadele eden 10 farklı takımdan oyuncu çağrıldı.

Anadolu Efes’ten Erten Gazi, Tofaş’tan Muhsin Yaşar, Galatasaray NEF’ten Sadık Emir Kabaca, Beşiktaş Icrypex’ten Furkan Haltalı, Bahçeşehir Koleji’nden Erkan Yılmaz ve Türk Telekom’dan Samet Geyik, bu sezon ING Basketbol Süper Ligi ve Avrupa kupalarında gösterdikleri performansla dikkat çeken ve milli takım havuzuna dahil olan isimler oldu.

Sadık Emir Kabaca

FIBA’nın açıkladığı formata göre dörder takımdan oluşan sekiz grupta ilk üç sırada yer alan takımlar, bir üst tura yükselecek. İlk turda toplanan puanlar, ikinci tura ülkelerle birlikte taşınacak. Milli takımımız ikinci tura başarıyla yükselirse, A Grubu’nda ilk üç sırada yer alan takımlarla eşleşecek. İkinci turda da ilk üç sırayı alan takımlar, FIBA 2023 Dünya Kupası’nda katılmaya hak kazanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.