Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Hali esnafını ziyaret etti – Esnaf fiyat artışından yakındı: “Bir girişi var, sekiz çıkışı var, yazık değil mi esnafa”

Haber-kamera & kurgu: Furkan Erdem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (17 Kasım) sabah erken saatlerde Ankara Meyve, Sebze Toptancı Hali esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi, onlarla birlikte kahvaltı etti. Hale giren-çıkan ürün arasındaki fiyat farkına ve zamlara değinen bir esnaf, “İlk önce öbür taraf duysun, bir girişi var, sekiz çıkışı var, yazık değil mi bu esnafa? Bu kadar oy veriyoruz, bize yazık, halkımıza yazık. Bu kadar millet perişan” sözleriyle sıkıntılarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun esnaf ziyaretine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT’liler) bir esnafın yakınmasına ise Kılıçdaroğlu “Bir an önce gelsin diye sıkıştırıyoruz. Çözeceğiz inşallah, biraz sabredin” karşılığını verdi.

Ziyarette ilginç anlar yaşandı: “Bizim kırmızı halımız yok”

Bir esnaf montunu çıkararak, yanına gelen Kılıçdaroğlu’nun önüne serdi ve “Bizim kırmızı halımız yok” dedi. Montun üzerine basarak geçmesini isteyen esnafın talebini reddeden Kılıçdaroğlu, montun üzerinden atlayarak karşı tarafa geçti. Esnaf Kılıçdaroğlu’na, “Benim montumu sizden başka kimse çıkarttıramazdı” dedi.

Bu arada bir başka esnaf ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Geleceğin cumhurbaşkanımızsın” diye seslendi. Esnafın elini tutan Yavaş ise diğer elinin işaret parmağını ağzına götürerek esnafa “sus işareti” yaptı.

“Bu memleketin barışmaya, huzura ihtiyacı var”

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” mesajını hatırlatan bir esnaf, “Başkanım şu helalleşme işini çıkarmasanız daha iyi değil miydi?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise “Bu memleketin barışmaya ihtiyacı var, bu memleketin huzura ihtiyacı var” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra, hal esnafı ile birlikte kahvaltı etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.