Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elektrikte yüzde 2’lik TRT payını kaldıran yasa teklifi TBMM’ye sunuldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekilleri tarafından hazırlanan ve elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan yüzde 2’lik TRT payını kaldıran kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısının ardından elektrikteki TRT payının kaldırılacağını söylemişti. Erdoğan’ın bu açıklaması üzerine bu konuda düzenleme getiren bir kanun teklifi hazırlandı.

Elektrikli araç altyapısı oluşturulacak

Teklifte öngörülen düzenlemeye göre, çevrenin korunması ve sera gazı salımının azaltılması için elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik elektrikli araç altyapısı oluşturulacak. Elektrikli araç piyasa faaliyetlerinin yürütülmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) yetki verilecek. EPDK tarafından üç ay içinde çıkarılacak yönetmelik ve düzenlemeyle birlikte halihazırda faaliyet gösteren kişiler dört ay içinde durumlarını kanuna uygun hale getirecek. Şarj hizmeti fiyatı, kurum tarafından hazırlanan usul ve esaslar uygun olmak kaydıyla serbestçe belirlenecek.

Teklifte, Türk Petrol Kanunu’nda değişiklik yapılması yönünde bir düzenleme de yer alıyor. Buna göre, petrol hakkının elde edilmesi için yapılan başvuru ve ruhsatlandırmada Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce başvuruların değerlendirme süresi 90 günden 60 güne indirilecek.

Teklifin önümüzdeki günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ve ardından da TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.