Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, yüzde 50+1 tartışmalarını değerlendirdi: “AKP ve Erdoğan, muhalefete kurdukları tuzağa kendileri düştü”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, tartışma konusu olan ve bazı AKP’lilerin “AKP’ye tuzak kuruldu” dedikleri yüzde 50+1 sistemini değerlendirirken, bu sistem ile aslında AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete tuzak kurduğunu ancak kurdukları tuzağa kendilerinin düştüğünü söyledi. Erdoğan’ın bu tartışma ile “karizmayı çizdirdiğini” belirten Temel, şimdi de topun Meclis’e atılmak istendiğini anlattı.

HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimini boykot edip etmeyeceği ile ilgili tartışmalara ise Temel, “Bırakın boykotu, HDP seçime etkin bir şekilde dahil olacaktır. HDP, bu kadar yaşananlara ve kumpas davalarına rağmen bunları nasıl unutup seçimi boykot edecek. Yaşananlar karşısında HDP tavırsız kalamaz. Boykot değil, aktif bir muhalefet yapacaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışı ile ilgili ise “Gerçek anlamda bir helalleşme sağlanırsa halkların iç barışı için önemli bir hamle olur. Biz de kutuplaştırma ve nefret dilini siyasetten uzaklaştırmak ve geçmiş ile yüzleşmeyi savunun bir partiyiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.