Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Herkes için adalet” sloganıyla yola çıkan 11. Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali 26 Kasım’da başlıyor

11. Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali, 26 Kasım’da İstanbul’da başlayacak. Hem çevrimiçi hem de yüz yüze düzenlenen festival, Çinli yönetmen Cao Jinling’in “Anima” filmiyle açılacak. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması, Adalet Terazisi, Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması ve Belgesel kategorilerinde filmler izleyiciyle buluşacak. 2 Aralık’a kadar devam edecek festivaldeki filmler, İstanbul’daki Kadıköy ve Atlas 1948 sinemalarında izlenebilecek. 

Adalet temalı filmleri sinemaseverlerle buluşturan Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali bu yıl 11. kez düzenleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl tamamı çevrimiçi düzenlenen festival, bu yıl hem çevrimiçi hem de yüz yüze düzenlenecek.

Başkanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer’in, direktörlüğünü Prof. Dr. Bengi Semerci’nin yaptığı festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor. 

Festival kapsamında, Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda ve Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda 10’ar film yarışıyor. Yarışmaların yanı sıra festivalde, Adalet Terazisi ve Kısa Belgesel Seçkisi kategorileri de yer alıyor. 

Türkiye’den ve dünyadan uzun ve kısa metrajlı pek çok filmin yer aldığı festivalin bu yılki akademik programının ana teması “Herkes İçin Çevre Adaleti” olarak belirlendi. “Herkes İçin Çevre Adaleti” teması ile bu yıl katılımcılar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uzaktan ve yüz yüze 18 oturum eşliğinde ağırlanacak.

Sahraa Karimi

Onur ödülü Afganistanlı yönetmen Sahraa Karimi’ye verilecek

Festivalin bu yılki Onur Ödülü, direnen tüm Afgan kadınları ve sinemacıları adına Afganistanlı yönetmen Sahraa Karimi’ye, Sinema Onur Ödülü Reis Çelik‘e, Akademik Onur Ödülü Sargun Ali Tont’a ve Sinemaya Katkı Ödülü Hülya Uçansu’ya verilecek. 

“Adalet persektifinde film seçkisi hazırladık”

Festival programının tanıtımında konuşan Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, “Herkes için adalet diyerek çıktığımız bu yol sinema sanatıyla güçlü bir şekilde ilerliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da adalet perspektifindeki filmler seçkisi hazırladık” dedi.                            

“Adaleti sahipsiz, sinemaları seyircisiz bırakmayalım”

Festival Direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci de “Festivalin 11. yılında sinema salonlarına dönebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkes için adalet diyoruz. Herkes için sinema da diyebilmek adına bilet fiyatlarımız çok düşük. Adaleti sahipsiz, sinemaları seyircisiz bırakmayalım” diye konuştu. 

Festivalle ilgili detaylı bilgi ve filmler için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.