Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (17 Kasım 2021): Mısra Öz ve Ferhat Encü “helalleşecek” mi?

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de Şükran Şençekiçer’in konukları, Mısra Öz ve Ferhat Encü’ydü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında kimlerle “helalleşmek” istediklerini sıralamış, “Roboski ile helalleşeceğiz”, “Dokuz yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz” demişti. Oğlunu 2018’deki Çorlu tren faciasında kaybeden Mısra Öz ve Roboski katliamında yakınlarını kaybeden eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “helalleşme” tartışmalarına ilişkin konuştu. (07:18)

Cumhurbaşkanlığı seçimi için uygulanan yüzde 50+1 sistemi siyasetin gündeminde. Dün (16 Kasım) partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Yüzde 50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir” dedi. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” dediğini aktarmıştı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek de “Yüzde 50+1’in hem bugün, hem de gelecekte sıkıntıya sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi kaosa sürükleyeceğini söyledim, yine söylüyorum” açıklamasında bulunmuştu. Tartışmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Kaybedeceklerini anladıkları için 50+1 sistemini değiştirmek için kıvranmaya başladıklarını görüyoruz. 50+1 hayali kurmayın. Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız” diye konuşmuştu. (24:44)

Türk Lirası (TL) değer kaybetmeye devam ediyor, dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Dolar/TL kuru dün yüzde 3’ü aşan günlük artışla 10,44’ü görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. (26:37)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.