Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Erdoğan, düştüğün bu ibretlik durumda, artık sen bize ahlak konusunda ahkâm kesecek durumda değilsin”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında kendisine “ahlak yoksunu” diyen Erdoğan’a “Düştüğün bu ibretlik durumda, artık sen bize ahlak konusunda ahkâm kesecek durumda değilsin” yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (17 Kasım) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Sözlerinin büyük bölümünü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeye ayıran Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Asıl ahlak yoksunu, yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine “ahlak yoksunu” demesine çok sert tepki gösterdi:

Sayın Erdoğan, asıl ahlak yoksunu kimdir biliyor musun? Gerçek olmadığını bile bile, bir kişiye iftira atan ve bu iftiraları yaymak için karanlık odalarda trol besleyendir. Asıl ahlak yoksunu, sarayına, yılda 3 milyar lira masraf ederken, şehit ve gazilere, sadece 18 milyon lira bütçe ayırandır! Asıl ahlak yoksunu, bir yandan, dindar pozları takınırken diğer yandan milletin hakkını, hukukunu ayaklar altına alan ve kul hakkı yiyip, kıs kıs gülendir. Asıl ahlak yoksunu, yandaşlarına, yüzlerce milyarlık ödeme yaparken, öğretmene, emekliye, ETY’liye gelince, ‘Kaynak yok’ diyendir. Kendisi bir kez bile, ’Ben 83 milyonu fakirleştirdim; bari bu yıl, maaşıma zam yapmayayım’ demedi. Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10,43 olmuşken, utanmadan sıkılmadan yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir.”

“Sen kendine yazık ettin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl olur da bu şekilde küfreder? Bunların suyu kaynadı” sözlerine yanıt veren Akşener, şöyle konuştu:

“Unutma bir gün hepimizin suyu ısınacak. Bir gün hepimiz, o teneşire uzanacağız. Ama sen, kendine yazık ettin. Bu hallere düşmemeliydin. Nereden nereye. Dün, Fırat’ın kenarında kaybolan kuzudan bile sorumlu olacağına inanan Tayyip Erdoğan nerede, bugün rakibinin suyunu kaynatmakla tehdit eden Tayyip Erdoğan nerede. Yazıklar olsun. Düştüğün bu ibretlik durumda, artık sen bize ahlak konusunda ahkâm kesecek durumda değilsin çünkü senin kendine hayrın yok.”

“Hukuksuzluğun kitabını yazdınız”

Erdoğan’ı ekonomi üzerinden de eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Şimdiye kadar, ekonominin nasıl yönetileceğine dair binlerce kitap yazıldı. Ama ekonominin nasıl batırılacağına dair hiçbir kitap yazılmamıştı. Onu yazmak da sana nasip oldu Sayın Erdoğan. Haydi hayırlı olsun. Literatürdeki bu büyük boşluğu doldurduğun için, seni tebrik ediyorum. Ama sen ve beceriksiz yönetiminin, bu ülkenin tarihine yazdığınız başka kitaplar da var. Onlardan bahsetmeden, gösterdiğin bu üstün performansın hakkını veremeyiz. Liyakatsizliğin, haksızlığın ve hukuksuzluğun kitabını yazdınız.”

“Katil, İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede yırtıp atanlardan cesaret aldı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında geçen hafta bir erkek tarafından samuray kılıcı ile öldürülen Başak Cengiz’i andı. İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatan Akşener, şöyle konuştu:  

“Geçen hafta bir cani, genç bir kadını, Başak Cengiz’i, aramızdan aldı. Başımız sağ olsun. Bu katil, daha önce psikolojik tedavi görmüş. Ailesi, durumunu biliyor. Bir doktor gözetiminden geçmiş. Doktorlar durumunu biliyor. Resmi işlemler yapılmış. Yani devlet de durumunu biliyor. Yani bir anlamda, herkes her şeyi biliyor ama bu cani, 28 yaşındaki bir evladımızın karşısına çıkıncaya kadar, kimse parmağını oynatmıyor. Ve bu büyük acının, belki de en kahredici yanı ne biliyor musunuz? Bu cani, Başak’ı, ‘savunmasız’ diye hedef alıyor. ‘Kadın kendini savunamaz’ diyor. Bir psikopatın bile,  Türkiye’de kadınların durumuyla ilgili vardığı kanaate bakar mısınız? Bu kafa, kendiliğinden ortaya çıkmadı. Bu kafa, kadını her tür saldırıya karşı savunmasız bırakan bir zihniyetin, ayak izlerini takip etti. Bu kafa, kadına her tür hakareti edebilenlerden cesaret aldı. Bu kafa, üç beş kendini bilmezin yarım aklına uyup, İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede yırtıp atanlardan cesaret aldı. İstanbul Sözleşmesi’nin yırtılıp atıldığı, 21 Mart’tan bu yana, 203 Başak’ımızı kaybettik.”

“Kadınları koruyamıyorsunuz”

Hükümetin kadınları koruyamadığını belirten Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Kadınları koruyamıyorsunuz. Zaten zor olan yaşam mücadelesinde, kadınları yalnız bıraktınız. Kadınların adalete olan inancını da yok ettiniz. Kürsülerden nutuk atmakla olmuyor Sayın Erdoğan. Bu zalimlik, ne zaman bitecek? Bu haksızlığa, ne zaman dur denecek? Bu ülkede kadınlar, ne zaman huzurla yaşayabilecek? Ruh hastalarının gönlünü hoş eden, canilere cesaret veren, kadın hakkında abuk sabuk konuşan, ahlak yoksunu zihniyetten kurtulacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için, anayasada gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni hızla imzalamakla kalmayıp, uygulamaya sokacak, uygulanıp uygulanmadığının da takipçisi olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.