Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple, kullanıcılara kendi onarımlarını yapabilmeleri için yedek parça satacak

Teknoloji devi Apple çarşamba günü (17 Kasım) yaptığı açıklamada, kullanıcıların kolay erişim sağlayabilmesi için yedek parça satmaya başlayacağını duyurdu. Kullanıcılar bu sayede cihazlarını tamir edebilecek.

Programa beş bin doğrudan yetkili onarım sağlayıcısı ve iki bin 800 bağımsız mağaza dahil edilecek. Program kapsamında en yaygın sorunları çözmeyi amaçlayan 200 yedek parça ve aracın satışına başlanacak.

Apple kullanıcıları, iPhone 12 ve 13 modellerinde batarya, ekran, kamera modülü gibi önemli parçaları mağazadan satın alabilecek ve cihazlarını tamir edebilecek.

iPhone 12 ve 13 servisi için geçerli olacak bu program, 2022’nin sonunda “M1” çipli bilgisayarlarda da uygulanacak.

Apple, programın önümüzdeki yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) başlayacağını ve yıl içinde başka ülkelere yayılacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.