Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkında yolsuzluk soruşturması bulunan eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un dokunulmazlığı, hakkında devam eden yolsuzluk soruşturması nedeniyle kaldırıldı.

Avusturya Parlamentosu perşembe günü (18 Kasım) muhafazakâr politikacı ve eski Başbakan Sebastian Kurz’un dokunulmazlığını kaldırarak yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya kalmasının önünü açtı. Dokunulmazlığın kaldırılmasıyla birlikte savcılık soruşturmanın kapsamını daha da genişletecek.

Muhafazakâr siyasetçi, 9 Ekim’de savcılığın yolsuzluk, rüşvet ve güveni kötüye kullanma suçlarından başlattığı soruşturma nedeniyle görevinden istifa etmişti.

Kurz’un başında bulunduğu merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP), liderlerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve soruşturmaya izin verilmesini desteklemişti. Kurz, soruşturmanın devam edebilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması için çağrıda bulunmuş ve şansölyeliğine mal olan “haksız” iddialarla mücadele etmek istediğinde ısrar etmişti.

Savcılar, Avusturyalı büyük bir tabloid gazetenin Kurz’la ilgili övücü anketleri ve diğer olumlu haberlerini yayınlaması karşılığında yüksek meblağda kamu ilanı aldığı iddialarını soruşturuyor.

Kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Skandallar Kurz’u istifaya zorlamış olsa da eski başbakan, hem milletvekilliğini sürdürüyor hem de ÖVP’nin meclis grubunun başkanlığını sürdürüyor.

Avusturya siyasetinde önemli bir kariyere sahip olan Kurz, 27 yaşındayken dışişleri bakanı olmuş, 31 yaşında başbakanlığa yükselmişti.

Kaynak: Deutsche Welle

Derleyen: Esra Atas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.