Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kartal’da cami açtı, cuma namazı kıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012’de yıkılan ve 2018’de yeniden yapımına başlanan Kartal’daki Soğanlık Merkez Camii’nin açılışını yaptı ve camideki ilk cuma namazını kıldı.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012’de yıkılan, 2018’de yeniden yapımına başlanan ancak finansman sorunları nedeniyle yarım kalan İstanbul-Kartal’daki Soğanlık Merkez Camii, inşaatı tamamlanarak ibadete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte bugün (19 Kasım) caminin açılışına katıldı.

İmamoğlu’nu Soğanlık Merkez Camisi Dernek Başkanı Ali Öcal karşıladı. Öcal, İmamoğlu’na, “Size minnettarız. Bizi mutlu ettiniz bu camiyi yapmakla, söz verdiğiniz gibi. Bugün de bu sözü yerine getiriyorsunuz. Karadenizli’nin delikanlı sözünü yerine getiriyorsunuz” dedi. İmamoğlu da Öcal’a teşekkür etti.

İmamoğlu ve Yüksel, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar’ın kıldırdığı cuma namazın ardından cami cemaatine ve vatandaşlara lokma ve şerbet dağıttı.

“Çok çalışmamız lazım”

Lokma dağıtımı sırasında vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Değerli bir görünümle, sosyal kullanımı yüksek güzel bir camimizi halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Bugün de buradayız. Allah hayırlı etsin. Camilerimiz, içinde dua eden insanların, güzel dualarının kabul olduğu yerdir. İnsanların iyiliği için dua edilir. Çevre için, yoksulluğun bitmesi için, bereketin artması için dua edilir. İnsanlar, birbirlerinin iyilikleri için dua eder. Biz de burada hem memleketimizin hem milletimizin hem güzel şehrimizin hem de bütün dünya insanları için dualarımızı ettik. Allah, kabul eder inşallah. Hepimizin inancımıza layık olmak için, bu millete, bu memlekete, bu şehre layık olmamız için, her şeyden önce dürüstçe, ahlaklı bir biçimde çok çalışmamız lazım. Umarım milletimizin, bu kutsal görevleri yapan insanlar olarak takdir ettiği insanlar oluruz. Camimiz hayırlı uğurlu olsun.” 

2012 yıkıldı 2021’de tamamlandı

Kartal Soğanlık Merkez Camii, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012 yılında yıkıldı. Eski İBB yönetimi, 2018 yılının Ağustos ayında caminin yeniden yapımına başladı ancak inşaat finansman sorunları nedeniyle bir süre sonra durma noktasına geldi. İmamoğlu başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, finansman sorununu çözerek caminin inşaatını yeniden başlattı. 6 bin 610 metrekarelik alana sahip Soğanlık Merkez Cami’nde, 6 bin 240 kişi aynı anda namaz kılabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.