Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, Medyascope’a konuştu: “Helalleşmeden önce yüzleşmenin gerçekleşmesi lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme” çağrısı siyasetin gündeminde. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Diyarbakır Cezaevi’nde ağır işkencelere maruz bırakılan Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme” çağrısını Medyascope’a değerlendirdi. Türk, helalleşmeden önce yüzleşmenin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden biri olan ve 12 Eylül darbesinde Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde ağır işkenceler gören Ahmet Türk, yüzleşmeden helalleşmenin bir anlamının olmadığını belirterek, önemli olanın geçmişle yüzleşmek olduğunu belirtti.

“Helalleşmeyi bir yüzleşme olarak değerlendirmek istiyoruz”

Ahmet Türk, Medyascope muhabiri Ferit Aslan’a şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçmişte yaşananları Türkiye gündemine toplumun gündemine taşımak lazımdır. Mağdur olanların tüm mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir yüzleşmenin gerçekleşmesi lazımdır. Yoksa helalleşmek kendi başına bir şey değil. Bir dini tabirdir, ‘Hakkını helal et’ diye fakat burada bizim beklentimiz, insanların beklentisi, bu acıyı çekenlerin beklentisi yüzleşmedir. Umut ediyorum ki bu dönem gelir bu helalleşmeyi bu şekilde biz görmek istiyoruz. Bir yüzleşme olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

“Türkiye’de bir kaos çıkarmaya yönelik süreç de gelişebilir”

Türk, ekonomi başta olmak üzere bazı şartların erken seçim ihtimalini gündeme getirip getirmeyeceği sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Normal şartlarda erken seçim kaçınılmaz bir şey ama bu iktidarın bir erken seçime gideceğini pek sanmıyorum. Bu şartlar altında kaybedeceklerini bile bile erken seçime gideceklerini sanmıyorum. Erken seçimin ötesinde benim başka kaygılarım var. Türkiye’de bir kaos çıkarmaya yönelik süreç de gelişebilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.