Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Premier Lig ile Amerikan televizyonu NBC Universal arasında tarihi anlaşma

İngiltere Premier Lig, önümüzdeki altı yıl boyunca canlı maç yayınları için Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan televizyon kanalı NBC Universal ile 2 milyar sterlinlik yeni bir anlaşma yapıldığını duyurdu. 

NBC Universal, Premier Lig için 2 milyar sterlin ödeyecek

İngiltere Premier Lig, Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan televizyon kanalı NBC Universal tarihi bir anlaşmanın altına imza attı. Premier Lig’in canlı maç yayın haklarını bir kez daha alan NBC Universal, İngiltere Futbol Federasyonu’na önümüzdeki altı yıl boyunca 2 milyar sterlin ödeyecek. Anlaşma, 2022-2023 sezonu ile 2027-2028 sezonu arasındaki tüm lig maçlarını kapsıyor. Öte yandan 2015’te altı yıllığına Premier Lig’in yayın haklarını alan NBC, bu anlaşma için 740 milyon sterlin ödemişti. 

Premier Lig; ayrıca 2021 yılının Mayıs ayında Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video ve BBC Sport’un içinde yer aldığı üç yıllık yeni yayın sözleşmesiyle birlikte 4 milyar 700 bin sterlinlik bir anlaşmaya imza atmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.