Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında, “terör örgütü üyesi olmak” suçlaması ile dava açılan ve bu gerekçeyle yaklaşık üç ay tutuklu kalan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp, beraat etti.

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün (19 Kasım) yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp ile avukatları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi hazır bulundu.

Esas hakkındaki savunmayı yapan Gökalp’in avukatı Barış Yavuz, kolluk güçlerinin tahminlerinin doğruyu yansıtmadığını, tahminlerin hukuki bir değerinin de olmadığını belirterek müvekkilinin beraat etmesini istedi.

Mahkeme, Gökalp hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada eyleminin sabit olmaması nedeniyle beraat kararı verdi. 

Ne olmuştu?

Şeyhmus Gökalp, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında 20 Ekim 2020’de gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yaklaşık üç ay süren tutukluluğun ardından Gökalp, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 10 Şubat 2021 tarihli kararı ile tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.