Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev derbiye doğru: Sayıların diliyle Galatasaray – Fenerbahçe maçı

Süper Lig’in 13. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Kıtalararası Derbi’de Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi NEF Stadyumu’nda ağırlayacak. Dev maç, 21 Kasım Pazar günü saat 19.00’da başlayacak ve karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çalacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 394. randevu

Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray, NEF Stadyumu’nda ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. İki ekip, 21 Kasım Pazar günkü karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 394. kez birbirine rakip olacak. 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maç ile başlayan tarihi rekabette geride kalan 393 maçın 146’sını Fenerbahçe kazanırken Galatasaray ise rakibini 125 kez mağlup etmeyi başardı. İki ekip, 122 karşılaşmada sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin attığı 536 gole, Galatasaray 489 gol ile karşılık verdi. 

Sarı-lacivertliler, lig maçlarında da rakibine üstünlük kurdu. İki ekip, lig tarihinde 128 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu maçların 50’sini kazanırken Galatasaray ise 35 maçta gülen taraf oldu. Fenerbahçe’nin ligdeki 158 golüne, Galatasaray 128 gol ile cevap verdi.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Galatasaray, son 10 sezonluk periyotta önde

Galatasaray ile Fenerbahçe, son 10 sezonda 26 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızlılar, bu karşılaşmaların dokuzunda sahadan galibiyet ile ayrılırken altı maçtan ise puan çıkaramadı. Öte yandan Galatasaray, sekiz maçlık dönemde Fenerbahçe’ye üstünlük kurmuş durumda. Galatasaray, ezeli rakibi ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçında iki galibiyet ve altı beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Fatih Terim’in öğrencileri, iki ekibin son olarak oynadığı karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılmıştı. Galatasaray, bu maçı Mostofa Mohamed’in attığı gol ile kazanmıştı. 

Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi sahasında 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Galatasaray’da tek hedef galibiyet

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 9 Kasım’dan itibaren tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, profesyonel müsabakalarda stadyumlara yüzde 100 kapasiteyle seyirci alınacağını duyurmuştu. 785 günlük aranın ardından NEF Stadyumu’nu yüzde 100 kapasiteyle doldurmayı planlayan Galatasaray, ligde oynadığı 12 karşılaşmada altı galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet alarak 21 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, lider Trabzonspor’un dokuz puan arkasında dördüncü sırada yer alıyor. Öte yandan OPTA verilerine göre Mostafa Mohamed, Johan Elmander’den sonra Fenerbahçe’ye rakip olduğu ilk iki lig maçında da gol atan ilk Galatasaray futbolcusu olmak için sahaya çıkacak. Fatih Terim ise seneler sonra bir ilkin peşinde. Tecrübeli teknik direktör, 1999 yılından bu yana Fenerbahçe’yi üst üste iki kez mağlup edemedi.

Fenerbahçe, Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu’nda üç puan peşinde

Süper Lig’de oynadığı son dört karşılaşmada bir beraberlik ve üç mağlubiyet alarak toplam 11 puan kaybeden Fenerbahçe, dev derbide Galatasaray’ı yenerek rakibini büyük bir darbe indirmek istiyor. Vitor Pereira‘nın öğrencileri, ligde oynadığı 12 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Öte yandan Fenerbahçe, son sekiz derbide Galatasaray’ı mağlup etme başarısı gösteremedi. Sarı-lacivertliler, Kadıköy’de oynadığı son iki karşılaşmada da rakibine mağlup oldu. Ancak Fenerbahçe, NEF Stadyumu’nu seviyor. Fenerbahçe, Galatasaray’a konuk olduğu son altı karşılaşmada bir galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira ise dev derbide bir ilki gerçekleştirmenin peşinde. Portekizli isim, Süper Lig kariyerinde Galatasaray’a rakip olduğu iki karşılaşmada da sahadan beraberlik ile ayrıldı. Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’si Ziraat Türkiye Kupası finalinde ise Galatasaray’a 1-0 mağlup olmuştu.

Dev derbi öncesi puan durumu

Galatasaray, dev derbi öncesi 21 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise Galatasaray’ın bir puan gerisinde yedinci sırada bulunuyor. İki ekip, 30 puan ile liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor’un daha fazla gerisine düşmemek amacında. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.