Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uruguay Milli Futbol Takımı’ndaki 15 yıllık Oscar Tabarez dönemi sona erdi

Uruguay Milli Takımı’nda 15 yıldır takımın teknik direktörlüğünü yapan Oscar Tabarez’in görevine son verildi. 

Uruguay, Oscar Tabarez ile yolları ayırdı

2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde oynadığı son dört maçı kaybeden Uruguay’da kötü gidişatın faturası 74 yaşındaki Oscar Tabarez’e kesildi. Uruguay Futbol Federasyonu, 15 yıldır takımın teknik direktörlüğünü yapan Tabarez’in görevine son verildiğini açıkladı. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera’nın da formasını giydiği Uruguay, 14 hafta sonunda topladığı 16 puan ile yedinci sırada yer alıyor. 

Oscar Tabarez, Uruguay’a büyük başarılar yaşattı

Teknik direktörlük kariyerine Uruguay Ligi ekiplerinden Bella Vista’da başlayan Oscar Tabarez, 1988 ile 1990 yılları arasında Uruguay Milli Takımı’nı çalıştırdı. Tabarez, iki yıllık bu dönemin ardından Boca Juniors, Milan, Cagliari, Velez Sarsfield gibi ekiplerde görev yaptı ve 2006 yılında ikinci kez milli takımın başına geçti. Oscar Tabarez’in Uruguay’ı, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final oynama başarısı gösterdi. Uruguay, 2011 COPA America’da ise finalde Paraguay’ı 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Uruguay’ın 2011 COPA America finalinde Paraguay’ı 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.