Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 13. hafta heyecanı başladı: Aytemiz Alanyaspor’a yenilen Beşiktaş, zirve yarışından uzaklaştı

Süper Lig’de 13. hafta, dün (20 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Aytemiz Alanyaspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı Khouma Babacar ve Famara Diedhiou’nun golleri ile 2-0 yendi. Siyah-beyazlılar, böylelikle son yedi haftada beşinci mağlubiyetini almış oldu. Günün diğer maçlarında Atakaş Hatayspor, sahasında Fraport TAV Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederken, GZT Giresunspor ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 1-0 yendi. Öte yandan Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor’u 2-1’lik skor ile geçerek maç fazlasıyla beşinci sıraya yükseldi. 

Beşiktaş’ta kan kaybı devam ediyor

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş’ı sahasında konuk etti. Bülent Korkmaz’ın teknik direktörlüğe gelmesi ile birlikte çıkışa geçen Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmaya da hızlı başlayan ekip oldu. Ev sahibi, henüz 14. dakikada ise öne geçti. Efecan Karaca’nın sağ kanattan açtığı ortayı altıpas içinde tamamlayan Babacar, skoru 1-0’a getiren isim oldu. Aytemiz Alanyaspor, ilk yarının kalan dakikalarında da oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. Öte yandan Beşiktaş, 45+1. dakikada yakaladığı önemli bir fırsattan eli boş döndü. Miralem Pjanic’in kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topu önünde bulan Atiba’nın vuruşu, üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı. İlk 45 dakika, bu pozisyonun ardından sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Beşiktaş, ikinci yarıda taraftarlarının beklediği reaksiyonu göstermeyi başaramadı. Skor avantajını elinde bulunduran Aytemiz Alanyaspor, hem rakibini kalesine yaklaştırmadı hem de 55. dakikada çok önemli bir pozisyona girdi. Umut Güneş’in ceza sahasına çevirdiği topta vuruşunu yapan Khouma Babacar, aynı pozisyon içerisinde üst üste iki kez direkleri geçemedi. Karşılaşmanın son bölümünde Alex Teixeira ile gole yaklaşan Beşiktaş, tüm riskleri aldığı dakikalarda ise kalesinde ikinci golü görmekten kurtulamadı. Hızlı gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında savunma arkasına sarkan Famara Diedhiou, kaleci Ersin Destanoğlu’nu çalımlayarak meşin yuvarlağı filelere yolladı. 

Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 mağlup olan Beşiktaş, 13 hafta sonunda beşinci yenilgisini alarak 20 puanda kaldı. Bülent Korkmaz’ın öğrencileri ise 24 puana yükseldi. 

Süper Lig’de çıktığı son dört deplasman maçını kaybeden Beşiktaş, 2000-2001 sezonundan bu yana ilk kez aynı sezon içinde bu kadar uzun bir dış saha serisi yaşıyor. (OPTA)

Bülent Korkmaz, Süper Lig kariyerinde Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı takımları konuk ettiği üç maçı da gol yemeden kazandı. (OPTA)

Süper Lig’in 13. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Atakaş Hatayspor 3-1 Fraport TAV Antalyaspor 

Medipol Başakşehir 2-1 Demir Grup Sivasspor 

GZT Giresunspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 

Aytemiz Alanyaspor 2-0 Beşiktaş 

Süper Lig’in 13. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

21 Kasım Pazar

Kasımpaşa-VavaCars Fatih Karagümrük (13.30)

Altay-Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor-Çaykur Rizespor (16.00)

Galatasaray-Fenerbahçe (19.00)

22 Kasım Pazartesi

Yukatel Kayserispor-Göztepe

Trabzonspor-Gaziantep FK

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.