Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 13. hafta heyecanı devam ediyor: Nefesleri kesen derbide Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanından galibiyet ile ayrıldı

Süper Lig’de 13. hafta, dün (21 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Haftanın maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Nefesleri kesen derbide Kerem Aktürkoğlu’nun golü ile geriye düşen Fenerbahçe, uzatma dakikalarında Crespo’nun attığı gol ile üç puanın sahibi olmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin beraberlik golünü Mesut Özil kaydederken, Marcel Tisserand ise 83. dakikada kırmızı kart gördü. 

Günün diğer maçlarında Kasımpaşa, sahasında VavaCars Fatih Karagümrük’e 3-1 mağlup olurken, Adana Demirspor Altay’ı deplasmanda 3-1 yendi. İttifak Holding Konyaspor, Çaykur Rizespor karşısında zorlanmadı. İlhan Palut’un öğrencileri, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe, dev derbide Galatasaray’ı uzatma dakikalarında yıktı

Süper Lig’in 13. haftası, dev bir derbiye sahne oldu. Fatih Terim’in Galatasaray’ı ile Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’si, Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Tıklım tıklım tribünler önünde oynanan karşılaşma, beklenildiği üzere hızlı başladı. Maçtaki ilk tehlikeyi yaratan Galatasaray, 11. dakikada Berke Özer engelini aşamadı. 21 yaşındaki kaleci, Sofiane Feghouli’nin sert şutunda gole izin vermedi. Ancak Galatasaray, bu pozisyondan yalnızca beş dakika sonra öne geçmeyi başardı. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Kerem Aktürkoğlu, topu bekletmeden Olimpiu Morutan’a verdi. Morutan ise tek pas yaparak yeniden Kerem’i top ile buluşturdu. Kendisini bir anda kaleci ile karşı karşıya pozisyonda bulan genç yıldız, şık bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. Galatasaray, öne geçmesinin ardından ataklarına hız kesmeden devam etti. Ancak bu durum, sarı-kırmızılılara pahalıya mal oldu. Fenerbahçe savunması, Galatasaray’ın 30. dakikada kazandığı serbest vuruşta gelen topu uzaklaştırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan İrfan Can Kahveci, savunma arkasına sarkan Mesut Özil’e harika bir pas çıkardı. Yaklaşık 70 metre top süren Mesut ise kaleci Fernando Muslera’yı avladı ve skora dengeyi getirdi. Müsabakada ilk 45 dakika, karşılıklı atılan goller ile 1-1 sona erdi. 

Galatasaray, dev derbide ikinci yarıya etkili başlayan ekip oldu. Olimpiu Morutan ile ikinci yarının hemen başında bir pozisyondan faydalanamayan ev sahibi, 57. dakikada ise maçın yıldızı Kim Min-Jae’yi geçemedi. Fenerbahçe’nin Güney Koreli stoperi, Patrick van Aanholt’un Halil Dervişoğlu’na attığı pası kale çizgisinden çelerek takımını oyunda tuttu. Fatih Terim’in öğrencileri, 78. dakikada ise Alexandru Cicaldau’nun ayağından gole çok yaklaştı. Organize gelişen Galatasaray atağında sıfıra inen Patrick van Aanholt, altıpas bölgesindeki Cicaldau’yu top ile buluşturdu. Ancak Kim Min-Jae, Cicaldau’nun şutunda kendisini siper ederek bir kez daha gole izin vermedi. Öte yandan dakikalar 83’ü gösterdiğinde Fenerbahçe, 10 kişi kaldı. Marcel Tisserand, Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Galatasaray, Kerem’in düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta Mbaye Diagne ile fileleri sarsmayı başardı. Ancak VAR incelemesi sonrası hakem Halil Umut Meler, Diagne’nin kafa topuna yükseldiği esnada Mergim Berisha’ya faul yaptığını tespit ederek golü iptal etti.

Galatasaray, 90. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu’nun şutunda bir kez daha gole yaklaştı fakat meşin yuvarlak, Berke Özer’in bakışları arasında dışarı çıktı. Maçın son dakikalarını bir kişi eksik oynayan Fenerbahçe, 90+4. dakikada sürpriz bir şekilde öne geçti. Sağ kanatta top ile buluşan Diego Rossi, Miguel Crespo’ya pasını çıkarttı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Portekizli futbolcu, yerden uzak direğe çektiği sert şut ile fileleri sarstı. Fenerbahçe, Crespo’nun bu golü ile Galatasaray deplasmanından üç puan ile döndü. Öte yandan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, 90+6. dakikada itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Galatasaray’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, dört maçlık galibiyet hasretine son vererek puanını 23’e yükseltti. Ev sahibi ise 21 puanda kaldı. 

Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’ı öne geçiren golü:

Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye beraberliği getiren golü:

Miguel Crespo’nun Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü:

Miguel Crespo’nun golünün ardından Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe’nin genç kalecisi Berke Özer, derbi galibiyeti sonrası gözyaşlarına hâkim olamadı.

Galatasaraylı taraftarlar, derbi öncesinde ”Squid Game” dizisi temalı bir koreografi yaptı.

Fenerbahçe, galibiyetin ardından Galatasaraylı taraftarların ”Squid Game” dizisi temalı koreografisine böyle yanıt verdi:

Süper Lig’in 13. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Atakaş Hatayspor 3-1 Fraport TAV Antalyaspor 

Medipol Başakşehir 2-1 Demir Grup Sivasspor 

GZT Giresunspor 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 

Aytemiz Alanyaspor 2-0 Beşiktaş 

Kasımpaşa 1-3 VavaCars Fatih Karagümrük 

Altay 1-3 Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor 3-0 Çaykur Rizespor 

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe

Süper Lig’in 13. haftasında bugün (22 Kasım) oynanacak karşılaşmalar:

Yukatel Kayserispor-Göztepe

Trabzonspor-Gaziantep FK

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler