Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 Altın Çocuk ödülünü, Barcelona’dan İspanyol Pedri kazandı

2020-2021 futbol sezonunda hem Barcelona hem de İspanya formasıyla tekrarlanması güç bir istikrarla performans gösteren Pedri, 2021 Altın Çocuk (Golden Boy) ödülünün sahibi oldu.

İtalyan Tuttosport yayınının önderliğinde 2003 yılından beri spor gazetecilerinin oylarıyla verilen ödül için, Avrupa futbolunda 21 yaş altında olup bir yıl boyunca dikkat çeken performans ortaya koyan futbolcular mücadele ediyor.

Perşembe günü (25 Kasım) 19 yaşına girecek olan Pedri, 2020-21 sezonunda Barcelona formasıyla dört kulvarda (LaLiga, Şampiyonlar Ligi, İspanya Kral Kupası, Süper Kupa) toplam 52 maçta forma giydi ve 4 gol – 6 asist kaydetti.

Ardından 2021 yazında İspanya formasıyla önce EURO 2020’de altı maçta forma giydi ve “Turnuvanın Genç Oyuncusu” ödülünü evine götürdü. Kısa bir arayla bu kez Tokyo’ya giden ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nda sahaya çıkan Pedri, orada gümüş madalya kazanan takımın önemli bir parçası oldu. 18 yaşındaki Pedri, kulüp sezonunun ardından İspanya Milli Takımı’nın formasını 12 maçta giydi.

Genç yaşına rağmen maç istikrarı, saha içindeki olgun oyun stili, Barcelona ve İspanya’nın kısa pas oyununa yatkınlığı gibi yönlerle futbolseverlere Andres Iniesta nostaljisi yaşatan ve etkileyen Pedri, bu ödülü Borussia Dortmund’un İngiliz futbolcusu Jude Bellingham’ı geride bırakarak kazandı.

Bayern Münih’ten Jamal Musiala, Bayer Leverkusen’den Florian Wirtz ve Pedri’nin Barcelona’dan takım arkadaşı Gavi ödüle aday diğer genç yıldızlardı. Golden Boy ödülünü daha önce kazanan İspanyollar, Cesc Fabregas (2006) ve Isco (2012). Son dört yılın ödüllerinin sahipleri geçmişten günümüze sırasıyla Kylian Mbappe, Matthijs De Ligt, Joao Felix ve Erling Haaland olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.