Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li aktör Kevin Spacey, taciz iddiaları nedeniyle “House of Cards” dizisinin yapımcısına 31 milyon dolar ödeyecek

2017 yılında birden fazla cinsel taciz iddiasıyla suçlanan ABD’li oyuncu Kevin Spacey, Netflix’te yayınlanan “House of Cards” dizisinin yapımcısı MRC’ye 31 milyon dolar tazminat ödeyecek. 2020 yılında gizli bir şekilde verilen karar, yapım şirketinin dün (22 Kasım) tazminatı tahsil etmek için mahkemeye başvuruda bulunması üzerine ortaya çıktı.

BBC’nin haberine göre, 2017 yılında #MeToo hareketiyle birlikte birden fazla cinsel taciz iddiasıyla suçlanan ABD’li oyuncu Kevin Spacey, yapım şirketi MRC’ye 31 milyon dolar tazminat ödeyecek. Spacey’nin başrolünü üstlendiği Netflix’te yayınlanan “House of Cards” dizinin yapımcısı MRC, Spacey’nin taciz iddiaları nedeniyle imzaladığı sözleşmeyi ihlal ettiğini söylüyordu.

Karar gizli verilmişti

62 yaşındaki oyuncu, 2017 yılında birden fazla cinsel taciz iddiasıyla suçlanmıştı. Suçlamaları reddederek yanlış bir şey yapmadığını öne süren Spacey, iddiaların ardından House of Cards dizisindeki rolünü kaybetmişti. Spacey’nin diziden atılması MRC ve Netflix’e milyonlarca dolar kaybettirmişti. MRC masrafları karşılamak için Ocak 2019’da, Spacey’e şirketin cinsel taciz politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. 

Tazminat kararının 2020’de gizli bir şekilde alındığı biliniyor. Öte yandan karar, MRC’nin tazminatı tahsil etmek için pazartesi günü (22 Kasım) mahkemeye başvurduğu esnada kamuoyuyla paylaşılırken Spacey’nin avukatı konu hakkında medyaya açıklama yapmadı.

Oyuncu Anthony Rapp’in Spacey hakkındaki taciz iddialarını birden fazla suçlama takip etti

Ekim 2017’de, oyuncu Anthony Rapp 14 yaşındayken o sırada 26 yaşında olan Spacey’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Rapp’in açıklamalarının ardından Spacey hakkında birden fazla cinsel taciz suçlaması ortaya atıldı. İddialar hakkında konuşan Spacey, Rapp’in bahsettiği olayı hatırlamadığını ancak Rapp’e “sarhoşluğu nedeniyle yaptığı son derece uygunsuz davranışı için içten özür borçlu olduğunu” belirten bir metin yayımlamıştı.

Spacey ayrıca, bundan sonraki hayatında eşcinsel bir erkek olarak yaşayacağını açıklamıştı. Ünlü aktör, iddia edilen uygunsuz davranışı nedeniyle dilediği özrü eşcinselliğiyle ilişkilendirdiği için eleştirilmişti. İddiaların ardından oyunculuk kariyeri düşüşe geçen Spacey, bu yıl Franco Nero’nun yönettiği düşük bütçeli, bağımsız bir İtalyan filminde küçük bir rolle oyunculuğa geri dönmüştü.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.