Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (10) – Hakan Çalhanoğlu, Inter’e Napoli karşısında üç puanı getirdi

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de A Milli Futbol Takımı’nı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Leicester City, Chelsea’ye direnemedi

Ligde oldukça kötü bir görüntü sergileyen Leicester City, sahasında lider Chelsea’yi konuk etti. Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü’nün formasını terlettiği Leicester, rakibine 3-0 yenilerek bir yara daha aldı. Çağlar, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. 

Çağlar Söyüncü’nün Chelsea karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 43

Pas yüzdesi: %76,7

Top çalma: 2

Top uzaklaştırma: 3

Çalım yeme: 1

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,02

Feyenoord, Zwolle’yi farklı mağlup etti 

Feyenoord, Hollanda Eredivisie Ligi’nin 12. haftasında Zwolle’yi konuk etti. Ev sahibi, rakibini 4-0 mağlup etti. Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada bir asist yaptı.

Orkun Kökçü’nün Zwolle karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 91

Pas yüzdesi: %86,8

Kilit pas: 2

Çalım: 3

Top çalma: 4

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 1

Maç puanı: 8,32

Nijmegen, AZ Alkmaar ile berabere kaldı 

Ali Akman’ın top koşturduğu Nijmegen, Hollanda Eredivisie Ligi’nin 12. haftasında AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kaldı. Ligde üç golü bulunan Ali, karşılaşmada 64 dakika forma giydi. 

Ali Akman’ın AZ Alkmaar karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 64 dakika

Toplam pas: 14

Pas yüzdesi: %57,1

Kilit pas: 0

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Çalım: 1

Top çalma: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,04

Lille, Monaco karşısında üstünlüğünü koruyamadı

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1’in 14. haftasında Monaco deplasmanına konuk oldu. Lille, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan bir puan ile ayrılmak zorunda kaldı. Lille’de Zeki Çelik, Angers karşısında 90 dakika forma giyerken Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı ise oyuna sonradan dahil oldu.

Zeki Çelik’in Monaco karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 50

Pas yüzdesi: %74

Kilit pas: 0

Çalım yeme: 0

Top çalma: 2

Top uzaklaştırma: 3

Şut: 1

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,34

Hakan Çalhanoğlu, Inter’i galibiyete taşıdı

Inter, İtalya Serie A’nın 12. haftasında lider Napoli ile kozlarını paylaştı. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun bir gol ve bir asist ile oynadığı karşılaşmada Inter, rakibini 3-2 mağlup etti. Milano temsilcisi, böylelikle Napoli’ye ligdeki ilk yenilgisini tattırmış oldu. 

Hakan Çalhanoğlu’nun Napoli karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 62 dakika

Toplam pas: 32

Pas yüzdesi: %90,6

Kilit pas: 3

Çalım: 0

Top çalma: 1

Gol: 1

Asist: 1

Maç puanı: 7,57

Inter-Napoli karşılaşmasının özet görüntüleri:

Atalanta, Spezia karşısında zorlanmadı

Spezia, İtalya Serie A’nın 12. haftasında milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta’ya konuk oldu. Atalanta, rakibini 5-2 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Merih, müsabakada süre alamadı. 

Enes Ünal, Cadiz karşısında fileleri sarstı

Getafe’de forma giyen milli futbolcumuz Enes Ünal, takımının Cadiz’i 4-0 yendiği karşılaşmada fileleri sarsarak bu sezonki üçüncü golünü kaydetti.

Watford, Manchester United’ı rahat geçti 

Fenerbahçe’den kiralık olarak Watford’a transfer olan Ozan Tufan, takımının Manchester United ile oynadığı karşılaşmada forma giymedi. Watford, güçlü rakibini 4-1 mağlup etti. Öte yandan Watford karşısında yaşanılan hezimet, Ole Gunnar Solskjaer’in de sonunu hazırladı. Manchester United, Norveçli teknik direktörün görevine son verildiğini kamuoyuna duyurdu. 

Norwich City, üst üste ikinci galibiyetini aldı

Milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın formasını giydiği Norwich City, sahasında Southampton ile karşılaştı. Ev sahibi, rakibini 2-1 yenerek ligdeki üst üste ikinci galibiyetini aldı. Ozan Kabak, müsabakada forma giymedi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.