Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Sen temel milli güvenlik sorunusun, millete gaz vermeyi bırak, otur görevini yap, sana ne yapacağını söyledim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü (23 kasım) TBMM grup toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz” sözlerine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor? 20 yıldır neredeydin? Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, millete gaz vermeyi bırak, otur görevini yap” dedi. Erdoğan’ın “Mandacı iktisatçıların reçetelerine itibar etmiyoruz” sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Tank Palet fabrikasını kalktın Katar ordusuna verdin, bu mandacılık değil mi? Birileri sana ‘Aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın. Şimdi efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma, bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına bugün (23 Kasım) hayatını kaybeden eski İçişleri Bakanı ve CHP Milletvekili Hasan Fehmi Güneş’i anarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Hasan Fehmi Güneş, Türk siyaset dünyasının önemli aktörlerinden birisiydi. En zor dönemde İçişleri Bakanlığı yaptı. Devletin saygınlığını temel ilke edindi” dedi.

“Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye vereceğiz”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Kılıçdaroğlu, “Öğretmenin sorunlarını çözemediyseniz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz. Öğretmenliği itibarlı bir meslek haline getireceğiz. 3600 ek göstergeyi oyalamadan vereceğiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bütün öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz. Okullardaki öğretmen açığını bitireceğiz. Köy okullarını tekrar açacağız” diye konuştu.

“Cumartesi Anneleri de haklı Diyarbakır Anneleri de”

Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nden bahseden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Cumartesi Anneleri tam 26 yıldır haklarını arıyorlar. Evlatlarını arıyorlar. ‘Bari mezar yerini gösterin’ diyorlar. Çoğu anne bunu görmeden hayata veda etti. Anneliğe yakışır asalet içinde, sessizce Galatasaray Meydanı’nda her cumartesi oturarak evlatlarını istediler. Tam 699 hafta. 700. hafta baskı kurdular, dövdüler ve gönderdiler. ‘Yasaya aykırı gösteri yaptıkları’ için. Mahkemeye verdiler. Elbette ki Cumartesi Anneleri haklı ama Diyarbakır Anneleri de haklı. O anneleri de anlamamız gerekiyor. Ayrımcılıktan değil beraberlikten söz ediyorum. Anne, annedir. Ayrımcılıktan değil, kucaklamadan söz ediyorum. O konuda da elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.”

“Seni dolarla terbiye ettiler”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı döviz kurlarındaki artış üzerinden eleştirdi. Erdoğan’ın “Bizi dolarla, ekonomiyle terbiye edemezsiniz. Bu kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Seni dolarla terbiye ettiler. Ayda 10 bin doları cebine indirirken dolar baronları tarafından terbiye ediliyor. Yabancılardan yüksek faizle dolarla borçlanıyorsun. Türk Lirası milli paramızken dolarla, euroyla ihale yaptılar. Demek ki seni terbiye ettiler. Sen garantilerin tamamını dolarla yapıyorsun. Öyle bir terbiye ettiler ki bunlar Türk Lirası’nı unuttular. Bankalardaki mevduatın yüzde 58’i dolar. Kazananlar hep aynı. Kaybedenler 83 milyon. Adam terbiye edilmiş farkında değil” diye konuştu.

“Millete gaz vermeyi bırak, otur görevini yap”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz” sözlerine ise “Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak, otur adam gibi görevini yap. Ders verdim, dersini çalış. Ne yapacağını söyledim sana” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan’ın “Mandacı iktisatçıların reçetelerine itibar etmiyoruz” sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Tank Palet fabrikasını kalktın Katar ordusuna verdin, bu mandacılık değil mi? Birileri sana ‘Aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın. Şimdi efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma, bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun” dedi.

“Aylık geliri asgari ücretin üçte biri kadar 7,5 milyon kişi var”

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde asgari ücret ve yoksulluk da vardı. “Mutfaklarda yangın var” diyen CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

Açlık, yoksulluk sınırı altında aylık alanlar nasıl geçinecekler? 14 milyon asgari ücretli var. 14 milyon asgari ücretlinin dışında, aylık geliri asgari ücretin üçte biri kadar 7,5 milyon kişi var. Bu vatandaş nasıl geçinecek? Yunanistan’da asgari ücret Türkiye’nin yaklaşık üç katı. Kim perişan oldu?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.