Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kur krizi: Ankara’da gün boyu yaşananlar

Döviz kurundaki yükseliş ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı Ankara’da gündemi belirledi. İşte bugün yaşananlar.

Döviz kurundaki artış ve Türk Lirası’ndaki (TL) değer kaybı Ankara’nın gündemi.

Dolar, TL karşısında 13,50 seviyesini aşarken, euro da TL karşısında 15,20 seviyesine geldi.

TL’ni bir günlük değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı.

Muhalefet liderleri görüştü

Ekonomideki gelişmelerin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bugün (23 Kasım) bugün saat 17.00’de ziyaret etti.

Davutoğlu, yarın (24 Kasım) saat 14:30’da da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep ve Şanlıurfa programlarını iptal etti. CHP Merkez Yönetim Kurulu yarın olağanüstü toplanacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi kurmaylarını bugün saat 18:00’de olağanüstü toplantıya çağırdı.

Erdoğan-Kavcıoğlu görüşmesi

Bloomberg’de yer alan habere göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün Ankara’da bir araya geldi.

Merkez Bankası’ndan döviz kuru açıklaması

Merkez Bankası, döviz kurundaki artışın ardından akşam saatlerinde yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir. Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.