Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “Erken seçim yok, ‘İlle de seçim’ diyenler bozgun siyasetin taraftarı”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidarımızda başörtülü bakan olacak’ ifadesi istismardır. İktidara gelmesi hayal olan bu zihniyetin, Türkiye’de başörtüsü meselesinin çözüldüğünden haberi yoktur” dedi. Bahçeli’nin bir diğer gündemi de yüzde 50+1 tartışmaları ve erken seçim çağrılarıydı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Bahçeli, “Öğretmenler eğitim sisteminin en temel öğesidir. Sonsuz öğretmen sorunsuz eğitim ve öğretim demektir. Kirasını nasıl ödeyeceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen öğretmenin başarılı olması mümkün değildir. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre hiçbir hakkı esirgeyemeyiz. Atanamayan öğretmenler konusuna neşter vurulmalı ve artık ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun helalleşme çağrısını eleştiren Bahçeli, “Türkiye düşmanlarıyla kucaklaşmak maksadıyla hellalleşme sayfası açan Kılıçdaroğlu’nun dilinin altındaki bakla nedir? Bir kez daha yanlışa gömülmüştür. Bu partinin bir grup başkanvekili televizyona çıkmış ‘HDP’nin terörle ilişkisini görmedim’ demiştir. Bu katile hayran olmuş sefil bir kafadır. ‘Demirtaş’ın ve Kavala’nın tutukluluğunu doğru bulmuyoruz’ demiştir. Demirtaş’ın niye tutuklu olduğunu ben söyleyeyim. Teröristin ve kuyumuzu kazmak isteyen Sorosçular’ın yeri orasıdır” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘i eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidarımızda başörtülü bakan olacak’ ifadesi istismardır. İktidara gelmesi hayal olan bu zihniyetin, Türkiye’de başörtüsü meselesinin çözüldüğünden haberi yoktur” ifadelerini kullandı.

Yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin de konuşan MHP lideri, “Cumhurbaşkanının iki turlu seçimle doğrudan halk tarafından ve yüzde 50+1 oyla seçilme kuralı anayasa değişikliği ile kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilince de bu değiştirilmemiştir. Salt çoğunluk usulünü değiştirmeye kalkmak ve bu konuyu tartışmaya açmak yönetim sistemine karşı güvensizliği ve şüpheyi körükleyecektir. Milli birlik ve bütünlük için bu güçlü yönü savunmak yerine yüzde 40 oranı dillendirmek iyi niyetli sayılamayacaktır” dedi.

Ekonomik krize de değinen MHP lideri, “Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. Hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur. Bunun üzerinden yandık, bittik demek, felaket tellallığı yapmak kötü niyetliliktir” diye konuştu.

Erken seçim tartışmalarına da değinen MHP lideri konuşmasını şöyle tamamladı:

“Tekraren söylüyorum, erken seçim falan yoktur. Seçim 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır. ‘Seçim de seçim’ diyenler bozgun siyasetinin taraftarlarıdır. Seçim demek kime hizmettir, nasıl bir siyaset anlayışıdır? Ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Bu kez başaramayacaklar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.