Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Sırada ekonomik cihat mı var? Dönüş 90’lara mı 70’lere mi?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” sözlerini ele aldı.

“Aslında Erdoğan’ın ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ söylemi başka çağrışımlar da yaptı bende. Cumhurbaşkanı, kime ilan ettiği belli olmayan bu ekonomik savaşın başkomutanı sayıyor belli ki kendisini. Artık her şeyi Diyanet’e sorduğumuz anlaşıldığına göre, bu hamle de tutmazsa sırada ne var? Ekonomik Cihat mı?’ Bu hamle tutmazsa diyorum çünkü Erdoğan ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşını’ daha önce de ilan etmişti. Bu Erdoğan’ın İkinci Ekonomik Kurtuluş Savaşı sayılır ve bugünkü halimizden anlaşılacağı üzere ilki başarısız olmuştu.

Cumhurbaşkanı ilk olarak 16 Ekim 2018’de, dolar henüz 5,77 lira iken de “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” ilan etmişti AK Parti Meclis Grup toplantısında. Hatırlayacaksınız, 24 Haziran 2018 seçimlerinden öne Erdoğan, yetkiyi bir kez daha aldığı takdirde ‘döviz kurunu da enflasyonu da faizi de düşüreceği’ sözünü vermişti. MHP lideri Devlet Bahçeli sayesinde ilk turda seçilince ilk işlerinden biri Hazine ve Maliyeyi birleştirip (iki yıl sonra dolar 8,32’ye fırlamışken trenden atlayan) damadı Berat Albayrak’a emanet etmek olmuştu. İşte ilk ekonomik kurtuluş savaşını Albayrak’la ‘enflasyonun sebebi faizdir’ fikrini uygulamaya koydukları sırada ilan etmişti Erdoğan. Bir cumhurbaşkanı her sıkıştığında kurtuluş savaşı ilan eder mi?” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.