Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (87): Kulüp dizisi

Yeri Gelmişken’de bu hafta televizyon gibi popüler anlatı mecralarında anlatılan ve anlatılamayan hikayeler son günlerin popüler dizisi Kulüp etrafında değerlendiriliyor. Özellikle ana akım televizyonun bünyesine hemen hiç katmadığı ya da güçlükle kattığı konular çatışmalı veya netameli toplumsal konulara dair oluyor. Sevilay Çelenk “Kulüp” dizisinin Netflix’te yayınlandığını ve bu platformun abonelik temelinde işlediğini hatırlatarak bu mecrayı ne ölçüde klasik televizyon olarak görebileceğimizi de değerlendiriyor. Programda popüler anlatılardan dışlanan hikayelerin ve bu konuları kuşatan sessizliğin, toplumun hâkim unsurlarını da bangır bangır bir propaganda altında gizlenen bir dilsizliğe mahkûm ettiği de tartışılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.