Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 13. hafta sona erdi: Gaziantep FK’yı yenen Trabzonspor namağlup liderliğini sürdürdü

Süper Lig’de 13. hafta dün (22 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Andreas Cornelius’un attığı goller ile 3-0 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü. Günün diğer maçında ise Yukatel Kayserispor ile Göztepe, İlhan Parlak ve Dino Arslanagic’in karşılıklı attığı goller ile 1-1 berabere kaldı. 

Trabzonspor, namağlup liderliğini sürdürdü

Trabzonspor, Süper Lig’in 13. haftasında Gaziantep FK ile sahasında kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nda oynanan müsabaka çok hızlı başladı. Gaziantep FK, ilk dakikalarda yakaladığı gol fırsatlarından faydalanamazken, Trabzonspor ise 19. dakikada öne geçti. Sağ kanattan taç çizgisine yakın bölgeden kullanılan serbest vuruşta Abdülkadir Ömür’ün orta-şut karışımı vuruşu, kaleci Günay Güvenç’in bakışları arasında ağlar ile buluştu. Trabzonspor, öne geçmesinin ardından ataklarına hız kesmeden devam etti. Bordo-mavililer, Anthony Nwakaeme’nin pasında top ile buluşan Djaniny’nin golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Andreas Cornelius ise Gaziantep FK’nın tüm umutlarını bitiren isim oldu. Trabzonspor, Danimarkalı santrforunun 45. dakikada attığı gol ile soyunma odasına 3-0 önde girdi. 

İkinci 45 dakikada Gaziantep FK’nın tüm çabasına rağmen kalesini gole kapatan Trabzonspor, karşılaşmadan 3-0’lık skor ile galip ayrıldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, böylelikle puanını 33’e yükselterek namağlup liderliğini sürdürdü. 

Abdülkadir Ömür’ün Trabzonspor’u öne geçiren golü:

Trabzonspor, bu sezon Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de mağlubiyet almayan tek takım olarak yoluna devam ediyor. (OPTA)

Trabzonspor, 2005-2006 sezonundan (35; Fenerbahçe) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk 13 maçında 33+ puana ulaşan ilk takım oldu. (OPTA)

Süper Lig’de 13. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.