Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında beşinci hafta başlıyor: Günün maçında Chelsea’nin konuğu Juventus

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (23 Kasım) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Günün maçında Chelsea ile Juventus, Stamford Bridge’de kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Stamford Bridge’de dev maç

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında Juventus’u konuk edecek. Stamford Bridge’de oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetecek.

Chelsea, grup liderliği için sahaya çıkacak

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynadığı dört maçta üç galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İngiltere temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip fileleri altı kez sarsarken kalesinde ise bir gol gördü. 

Grubunda oynadığı karşılaşmalarda tek yenilgisini Juventus’a karşı alan Chelsea, rakibini yenerek liderlik koltuğunu ele geçirmek istiyor. Ancak İngiltere temsilcisi, Juventus’a rakip olduğu son dört karşılaşmada iki beraberlik ve iki mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Chelsea, ayrıca İtalya temsilcileri ile oynadığı son 10 karşılaşmada yalnızca bir kez üç puan sevinci yaşayabildi. 

OPTA verilerine göre Londra ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kalesinde gördüğü bir gol ile bu sezonun en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekiyor. Maviler, ayrıca kalesinde en az şut (18) ve gol beklentisi (2,1 xGA) gören takım. 

Juventus, İngiltere’den puan veya puanlar ile dönmenin peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başlayan Juventus, oynadığı dört maçı da kazandı. Massimiliano Allegri’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere dokuz gol atarken kalesinde ise iki gol gördü. 

Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Chelsea’yi 1-0 yenen Juventus, İngiltere deplasmanından puan veya puanlar ile dönüp liderliğini sürdürmek isteyecek. Siyah-beyazlılar, rakibi ile oynadığı son iki karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Ancak Chelsea, Şampiyonlar Ligi tarihinde herhangi bir takıma üst üste üç kez yenilmedi. 

Massimiliano Allegri’nin Chelsea karşısındaki en büyük kozu ise Paulo Dybala olacak. Arjantinli yıldız, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde üç gol ve bir asistlik performansı ile göz doldurdu. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.