Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden döviz kuru paylaşımlarına inceleme: 271 hesapla ilgili yasal işlem başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), döviz kurlarının artışıyla ilgili paylaşımlar nedeniyle bazı sosyal medya hesapları hakkında yasal işlem başlattığını duyurdu.

EGM’nin açıklamasında, “Döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Döviz kurundaki artış ve Türk Lirası’ndaki değer kaybının ardından dün akşam (23 Kasım) İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Kocaeli’de protesto gösterileri düzenlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.