Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında beşinci hafta heyecanı başladı: Son şampiyon Chelsea, Juventus karşısında gövde gösterisi yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, dün akşam (23 Kasım) dört grupta oynanan sekiz karşılaşma ile başladı. Günün maçında Chelsea ile Juventus, Stamford Bridge’de kozlarını paylaştı. İngiltere temsilcisi, rakibini Trevoh Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi ve Timo Werner’in attığı goller ile 4-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Chelsea’nin yanı sıra dün oynanan karşılaşmaların ardından Bayern Münih, Juventus, Ajax, Liverpool ve Manchester United da son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. 

Chelsea, Juventus’u farklı geçti

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında Juventus’u Londra’da konuk etti. Stamford Bridge’de oynanan karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetti.

İngiltere Premier Lig’de liderlik koltuğunda oturan Chelsea, Juventus karşısında maça çok hızlı başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Maviler, ilk 20 dakikalık bölümde siyah-beyazlıların kalesini üç kez tehdit etti. Chelsea, aradığı golü ise 25. dakikada buldu. Hakim Ziyech’in kullandığı köşe vuruşunda topu önünde bulan Trevoh Chalobah, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren isim oldu. Kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran İtalya temsilcisi, 28. dakikada Alvaro Morata ile net bir fırsat da yakalamayı başardı. Thiago Silva, İspanyol santraforun kaleci Edouard Mendy’nin üstünden aşırdığı topu kale çizgisinden çıkartarak golü önledi. Callum Hudson-Odoi ile ilk devrenin sonuna doğru iki net gol fırsatından faydalanamayan Chelsea, soyunma odasına tek farklı skor avantajı ile gitmek zorunda kaldı. 

Chelsea, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da çok hızlı başladı. Juventus’u yarı sahasından çıkartmamak için yoğun pres yapan Maviler, çabalarının karşılığını 55. dakikada aldı. Ben Chilwell’in sol kanattan açtığı ortada top ile buluşan Reece James, harika bir şuta imza atarak aradaki farkı ikiye çıkardı. İngiltere temsilcisi, James’in attığı golden yalnızca iki dakika sonra skoru 3-0’a getirdi. Kısa paslar ile Juventus ceza sahasına sokulan Chelsea’de Callum Hudson-Odoi, yakın mesafeden sert bir şut çekerek takımını iyice rahatlatan golü attı. Juventus’u adeta sahadan silen Chelsea’de gol perdesini kapatan isim, Timo Werner oldu. 

Juventus’u 4-0 yenen Chelsea, puanını 12’ye yükseltti ve rakibinden grup liderliğini devraldı. Maviler, aynı zamanda son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. 

Chelsea-Juventus karşılaşmasının özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1463267590571237384?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.