Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan devam ediyor: Beşiktaş, Ajax karşısında prestij peşinde – Manchester City’nin konuğu Paris Saint-Germain

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (24 Kasım) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Temsilcimiz Beşiktaş’ın da bugün sahne alacağı haftada, Kara Kartal, grubundaki beşinci maçında Hollanda temsilcisi Ajax’ı konuk edecek. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, 20.45’te başlayacak. Günün öne çıkan maçında ise Manchester City, sahasında Paris Saint-Germain’i (PSG) ağırlayacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, taraftarına Avrupa arenasında galibiyet hediye etmek istiyor

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun beşinci hafta maçında Ajax ile kozlarını paylaşacak. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Bosna-Hersek Futbol Federasyonu’ndan Irfan Peljto yönetecek.

Beşiktaş, Ajax galibiyeti ile çıkışa geçmek amacında

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı dört maçı da kaybeden Beşiktaş, Ajax karşısında ilk puanlarını almak için sahaya çıkacak. Temsilcimiz, grubundaki ilk maçında Borussia Dortmund’a 2-1, ikinci maçında Ajax’a 2-0, üçüncü maçında 4-1, dördüncü maçında ise 4-0’lık skorlar ile Sporting Lizbon’a mağlup oldu. Beşiktaş’ın bu dört karşılaşmadaki gollerini, Francisco Montero ve Cyle Larin kaydetti. 

Ajax’ı yenerek taraftarına üç puan hediye etmek isteyen Beşiktaş, rakibini tarihi boyunca mağlup etmeyi başaramadı. Öte yandan siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son altı karşılaşmada kalesinde toplam 20 gol görerek hayal kırıklığı yarattı. Beşiktaş’ın Ajax karşısındaki en büyük kozu ise Miralem Pjanic olacak. OPTA verilerine göre Bosna-Hersekli yıldız, bu sezon Devler Ligi’nde duran toptan en fazla asist yapan oyuncu konumunda. Pjanic’in iki asisti bulunuyor. 

Beşiktaş’ın Ajax maçı kamp kadrosu:

Sergen Yalçın: ”Camianın beklentisinin çok uzağındayız” 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ajax maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ajax karşılaşmasının prestij açısından önemli olduğunu belirten Yalçın, camianın beklentilerinden uzakta olduklarının altını çizdi: ”Takım olarak da çok iyi durumda değiliz şu an. Hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde aldığımız sonuçlar beklentinin altında. Camianın beklentisinin çok uzağındayız ve bunun farkındayız. Bu oyun, zor bir oyun. Her türlü neticenin karşınıza çıkabileceği bir oyun. Tabii ki amacımız bunun önünü kesmek ve bir an evvel camiamızı normale döndürmek, olması gereken yere getirmek. Bu biraz zaman alacak ve belli bir süre gerektirecek gibi görünüyor.”

Ajax, formalite için sahada

Hollanda temsilcisi Ajax, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı dört maçı da kazandı. Son 16 turuna yükselmeyi garantileyen Ajax, bu karşılaşmalarda rakip filelere 14 gol atarken kalesinde ise yalnızca iki gol gördü.

Bu akşam sahaya formalite için çıkacak olan Ajax, temsilcimiz ile oynadığı beş Avrupa kupası maçını da kazandı. Hollanda temsilcisinin Beşiktaş maçındaki en büyük kozu ise Sebastien Haller olacak. Yıldız santrfor, bu sezon Devler Ligi’nde yedi gol ve iki asistlik performans göstererek takımının attığı dokuz gole doğrudan katkı sağladı. 

Manchester City- Paris Saint-Germain karşılaşması nefesleri kesecek

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında Paris Saint-Germain’i (PSG) konuk edecek. Etihad Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek.

Manchester City, grup liderliğinin peşinde

İngiltere temsilcisi Manchester City, A Grubu’nda oynadığı dört karşılaşmada üç galibiyet ve bir mağlubiyet alarak liderlik koltuğuna oturdu. Pep Guardiola’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 15 gol atarken kalesinde ise sekiz gol gördü. 

PSG’ye yenilmeyerek grup liderliği yolunda büyük avantaj elde etmek isteyen Manchester City, rakibi ile bugüne kadar altı kez karşı karşıya geldi. İngiltere temsilcisi, bu maçlarda beş galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Öte yandan Manchester City, Devler Ligi’nde rakip filelere yolladığı 15 gol ile dikkatleri çekiyor. Pep Guardiola’nın öğrencileri, bu alanda 19 gol atan Bayern Münih’in hemen arkasında yer alıyor. Joao Cancelo ise Manchester City adına Şampiyonlar Ligi’nde fark yarattı. Portekizli futbolcu, grup maçlarında iki gol ve üç asistlik performans sergiledi. Cancelo, üç asistini de Club Brugge karşılaşmasında yaptı. 

Paris Saint-Germain’de tek hedef galibiyet

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik aldı. PSG, bu maçlarda rakip filelere sekiz gol atarken kalesinde ise beş gole izin verdi. 

Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, grubunda Manchester City ile oynadığı ilk maçı 2-0’lık skor ile kazanmıştı. PSG, ayrıca İngiliz temsilcileri ile deplasmanda karşılaştığı son üç maçın ikisinden mutlu ayrılmayı başardı. Ancak Fransa temsilcisi, Devler Ligi’nde çıktığı son üç deplasman maçında galibiyet alamadı. Mauricio Pochettino’nun Manchester City karşısındaki en büyük gol umudu ise Lionel Messi olacak. Arjantinli yıldız, kariyerinde Manchester City filelerini yedi kez sarstı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde akşamın programı şöyle:

Club Brugge-RB Leipzig (A Grubu, TSİ 23.00)

Manchester City-Paris Saint-Germain  (A Grubu, TSİ 23.00)

Atletico Madrid-Milan (B Grubu, TSİ 23.00)

Liverpool-Porto (B Grubu, TSİ 23.00)

Beşiktaş-Ajax (C Grubu, TSİ 20.45)

Sporting Lizbon-Borussia Dortmund (C Grubu, TSİ 23.00)

Inter-Shakthar Donetsk (D Grubu, TSİ 20.45)

Sheriff Tiraspol-Real Madrid (D Grubu, TSİ 23.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.