Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Tabip Odası Koronavirüs İzleme Kurulu Üyesi Dr. Levent Akyıldız: “Gribal vakalarda bir artış söz konusu, test yapmadan grip ile koronavirüsü ayırmak imkânsız gibi”

Geçen yıl koronavirüs salgını ile ilgili alınan önlemler ve maske kullanımı nedeniyle fazla görülmeyen grip ve benzeri enfeksiyon hastalıklarında bu yıl adeta bir patlama yaşanıyor. Diyarbakır Tabip Odası Koronavirüs İzleme Kurulu Üyesi ve göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Levent Akyıldız, grip vakalarında geçen yıla oranla ciddi bir artış olduğunu, grip ile koronavirüsü belirtileri bakımından birbirinden ayırmanın artık mümkün olmadığını belirtti. Akyıldız, “İkisini sadece yapılacak test ile birbirinden ayırabiliriz. Test dışında ikisini birbirinden ayırma şansımız yoktur” dedi. Türkiye’de her gün bir uçak dolusu insanın yaşamını yitirdiğini, “Salgın bitti” yanılsamasının salgının uzamasına sebep olduğunu söyleyen Dr. Akyıldız, aşılama ile ilgili kamusal düzeyde teşvik edilen bir kampanyadan söz edilemeyeceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.