Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Ekonomik darbecilere, canlı döviz bombalarına, faiz ve rant çıkarlarına eyvallah etmeyeceğiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Cumhuriyet Halk Partisi fırsatçıdır, faziletsizdir, Türk siyasetinin ayıplı yüzü, utanç vesikası, riyakârlık numunesidir” diye konuştu.

“Tahrik sürecinin öncüsü başta CHP ve HDP olmak üzere ‘zillet ittifakı’ paydaşlarıdır” 

Döviz kurlarındaki artışların ve enflasyondaki son gelişmelerin toplantıda görüşüldüğünü belirten MHP lideri Bahçeli, “Türkiye’yi karıştırmak, karanlığa çekmek ve kaosa sürüklemek maksadıyla fırsat kollayan, eylem zemini yoklayan, işgal bahanesi arayan çevrelerin provokatif tahrikleri sahneye ve sokağa tutunmak için tetikte beklemektedir. Bunların hüviyetleri milletimiz tarafından malumdur. Bu tahrik sürecinin öncüsü ve önde gideni CHP ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) başta olmak üzere ‘zillet ittifakı’nın hastalıklı paydaşlarıdır. İlave olarak bazı sivil toplum kuruluşları, bir kısım satılmış aydın, bir avuç devşirilmiş akademisyen, üç-beş kiralık kalem ve onların sponsoru olan Türkiye düşmanlarıdır” dedi. 

“Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla devrilmeyeceğiz”

Türkiye’nin gündeminin ekonomi olmadığını vurgulayan Bahçeli, döviz kurundaki artışa ilişkin şu şekilde konuştu: 

“Türkiye ekonomisinin malum bazı yapısal zaaf ve açmazları varsa da bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir, olamayacaktır. Tehdit saçan gelişmeler karşısında, devlet milletiyle kenetlenmiş, milli duruş iç ve dış komploya karşı direnç ve dik duruş göstermiş, göstermeye de devam edecektir. Ekonomik darbecilere, canlı döviz bombalarına, faiz, rant ve çıkar lobilerine sonu cefada, sefada olsa eyvallah etmeyiz, etmeyeceğiz. Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz.”

CHP ve HDP dün (24 Kasım), MYK toplantısı düzenlemiş ardından döviz kurundaki artışa yönelik açıklamalarda bulunmuştu. HDP ve CHP’nin açıklamalarını eleştiren Bahçeli, “Kur, faiz, fiyatlar genel düzeyindeki dengesizlikleri ülkemize karşı silah gibi kullanan sorumsuz ve şuursuz muhalefet partileri, bir kaşık suda fırtına koparmak suretiyle siyasi ikbal arayışına kilitlenerek tarihi bir hatanın içine sürüklenmişlerdir. Koronavirüs salgını küresel ekonominin dengesini, küresel ticaretin işleyişini, makroekonomik parametrelerin istikrarını, ülkeler arası ilişkilerin insicamını ciddi ölçülerde sarsmış, hatta sakatlamıştır” diye konuştu. 

“CHP, Türk siyasetinin riyakârlık numunesidir”

MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına ilişkin, “Seçim Haziran 2023 tarihinde yapılacak” diyerek, şu ifadeleri kullandı: 

“Döviz kurlarındaki iniş-çıkışları siyasi istismar konusu haline getirip, adeta Türkiye’nin iflasını ilan ettiğini iddia ve ifade eden mayası bozuk bir zihniyetin varlığı rezaletin, devlet ve millet karşıtlığının somut örneğidir. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi fırsatçıdır, faziletsizdir, Türk siyasetinin ayıplı yüzü, utanç vesikası, riyakârlık numunesidir. Erken seçimden başka söylediği, hatta söyleyeceği bir şeyi bulunmayan zillet ittifakının ana ve yan ortakları Türkiye aleyhine planlı, pişkin, tahripkar ve dış destekli mütecaviz bir hareketlenme içindedir.”

“CHP’nin varolan siyasi iradesi Demirtaş ve PKK’ya eşit paylar halinde bölüştürülmüştür”

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını eleştiren Bahçeli,  “Elebaşlarının ‘özerklik ve özyönetimin kabul edilmesi, Kürt kimliğinin ve dilinin tanınması’ şartıyla tamam demeleri hain bir pazarlığın sütre gerisinde devam ettiğine bariz kanıt ve karine teşkil etmiştir. Terörist Demirtaş’ın, Kılıçdaroğlu’nun helalleşme pasını alarak iç barış açısından önemseyip desteklediğini beyan etmesi kimin kimlerle ilişki halinde olduğunu tek kelimeyle belgelemiştir. Maalesef terörizm zillet ittifakının üst aklı haline gelmiştir. Özellikle HDP’nin ikizi CHP’nin var olan siyasi iradesi bir tarafta terörist Demirtaş’a, diğer tarafta da PKK’ya eşit paylar halinde bölüştürülmüştür” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.