Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ragbi efsanesi Kevin Sinfield, 101 millik koşusunu bitirerek MND hastaları için 1,5 milyon sterlinin üzerinde bağış topladı

Ragbi sporunun efsane isimlerinden Kevin Sinfield, 24 saat içinde 101 millik (162 kilometre) koşusunu tamamlayarak MND (Motor Nöron Hastalığı) hastaları için düzenlenen yardım kampanyasında 1,5 milyon sterlinin üzerinde bağış topladı. 

Kevin Sinfield, MND hastaları için 1,5 milyon sterlinin üzerinde bağış topladı

İngiltere Premiership Ragbi Ligi takımlarından Leicester Tigers’ın savunma koçu ve ragbi sporunun efsane isimlerinden Kevin Sinfield, son yıllarda MND (Motor Nöron Hastalığı) hastalığının araştırmaları için yardım kampanyaları düzenliyor. 1 Aralık 2020’de ”yedi günde yedi maraton” mottosuyla harekete geçen Sinfield, eski takım arkadaşı ve MND hastası Rob Burrow ve MND Derneği için yardım kampanyası düzenlemişti. Efsane sporcu, yedi gün boyunca yedi maratonu tamamlamayı başarmış ve 2 milyon sterlinden fazla bağış toplamıştı. Kevin Sinfield, geçen günlerde ise MND Derneği adına ikinci bir bağış kampanyası organize etti. Sinfield, 22 Kasım ile 23 Kasım günleri arasında 101 millik (162 kilometre) koşusunu tamamlayarak büyük bir başarının daha altına imza attı. 41 yaşındaki Sinfield, Leicester’dan Leeds şehrine yaptığı bu koşu sonucunda 1,5 milyon sterlinin üzerinde bağış topladı. 

Kevin Sinfield’ın eski takım arkadaşı Rob Burrow’a 2019 yılında MND hastalığı teşhisi konuldu ve iki yıllık ömrü kaldığı söylendi. Tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden Burrow, karısı Lindsey ve üç çocuğuyla birlikte Kevin Sinfield’ı koşusunda yalnız bırakmadı. Burrow ve ailesi, Sinfield’ı bitiş çizgisinde bekledi. Burrow’un en büyük kızı Mady ise Kevin Sinfield’ın bitiş çizgisine yaklaştığı sırada koşuya dahil oldu. 


Kaynak: The Guardian

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.