Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta: Galatasaray, son 16 turu için Olimpik Marsilya karşısında – Fenerbahçe, Yunanistan’da üç puan arayacak

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan, bugün (25 Kasım) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ise zorlu rakipler bekliyor. Sarı-kırmızılılar, saat 20.45’te Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya’yı NEF Stadyumu’nda ağırlayacak. Sarı-lacivertliler ise saat 23.00’te Olympiakos ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Galatasaray’ın rakibi Olimpik Marsilya 

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun beşinci hafta maçında Olimpik Marsilya ile kozlarını paylaşacak. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Tobias Stieler yönetecek.

Galatasaray, son 16 turu için sahada

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynadığı dört maçta iki galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, Olimpik Marsilya karşısına üç puan hedefi ile çıkacak. Cimbom, şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda üç gol atarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. 

Olimpik Marsilya’yı yenerek grup liderliği yolunda avantaj yakalamak isteyen Galatasaray, rakibi ile Fransa’da oynadığı ilk maçtan bir puan çıkardı. Avrupa kupalarında oynadığı son dört maçta da yenilmeyen Fatih Terim’in öğrencileri, kalesinde ise bir gol görerek önemli bir başarının altına imza attı. Cimbom, dört hafta sonunda UEFA Avrupa Ligi’nde en az gol yiyen takım konumunda. Galatasaray’ın Olimpik Marsilya karşısındaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Son olarak derbide Fenerbahçe filelerini sarsan Kerem, bu sezon çıktığı 14 karşılaşmada dört gol kaydedip bir de asist yaptı. 

Fatih Terim: ”Birinci gidersek şubatta maç oynamıyoruz” 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, Fransa temsilcisinin güçlü bir ekip olduğunun altını çizdi: ”Marsilya çok zor bir takım, çok zor geçecek bir maç olarak söyleyebilirim. Turnuvanın öncesinde, kura çekimi öncesinde UEFA Kupası’nın favorilerinden gösterilen bir Marsilya ile oynayacağız. Dolayısıyla dikkat etmemiz lazım. Çünkü kazandığımızın anlamı bir başka büyük ama eğer berabere kalır ve Rusya’da Lokomotiv Moskova, Lazio’yu yenerse yine gidiyoruz. Müthiş bir olasılık zinciri var. Buradan da gidemeyebiliriz gibi… Neredeyse buradan ikinci olup Lokomotiv Moskova bile gidebilir. Buna çok dikkat etmeliyiz. İsteğimiz bitirip oradan gelecek iki neticeyi de bekleyip o güzel duyguyu yaşamak… Birinci gidersek şubatta maç oynamıyoruz.” 

Olimpik Marsilya, üç puan için sahaya çıkacak

Jorge Sampaoli yönetiminde göze hoş gelen bir futbol ortaya koyan Olimpik Marsilya, E Grubu’nda topladığı dört puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Fransa temsilcisi, oynadığı dört karşılaşmadan da beraberlik ile ayrıldı. Sampaoli’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere üç gol atıp kalesinde de üç gol gördü.

Galatasaray’ı yenerek grup liderliği için söz sahibi olmak isteyen Olimpik Marsilya, Türk takımlarına tarihinde beş kez konuk oldu. Marsilya, bu karşılaşmalardan üç mağlubiyet ve iki beraberlik ile ayrılarak galibiyet sevinci yaşayamadı. Öte yandan OPTA verilerine göre Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, Avrupa Ligi’nde en fazla topa sahip olan (%65,4) ve rakiplerine en az şut şansı veren takım (26) olarak dikkatleri çekiyor. Milli futbolcumuz Cengiz Ünder ise formuyla göz kamaştırıyor. Cengiz, Marsilya formasıyla bu sezon dört gole imza attı. 

Fenerbahçe, zorlu Yunanistan deplasmanında

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşinci maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Pire’deki Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Mateu Lahoz yönetecek.

Fenerbahçe, grubun kader maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda oynadığı dört maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, Olympiakos karşısına üç puan hedefi ile çıkacak. Sarı Kanarya, şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda altı gol atıp altı gol yedi. 

Olympiakos’u yenerek grup ikinciliği yolunda avantaj yakalamak isteyen sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Yunan takımlarıyla deplasmanda bir kez karşılaştı. Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda çıktığı Panathinaikos maçını 4-1’lik skor ile kaybetmişti. UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son deplasman maçını kazanan Fenerbahçe, 2012 yılından bu yana üst üste iki deplasman galibiyeti alamadı. Öte yandan OPTA verilerine göre Vitor Pereira’nın öğrencileri, bu sezon Avrupa Ligi gruplarında Napoli ve Olimpik Lyon’un arkasından en fazla gol beklentisi yakalayan takım olarak dikkatleri çekiyor. (10,8 xG)

Vitor Pereira: ‘’Tekrar buraya dönmek güzel bir his’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Yunanistan temsilcisinin büyüklüğüne vurgu yapan Pereira, şunları söyledi: ”Kendi seviyemizde oynamalıyız. Kendi karakterimizi ortaya koymalıyız. Özgüvenli bir şekilde oynamalıyız. Yarın da bu şekilde olacak. Kafamızda üç puanı almak var. İki taraf içinde üç puanı almak çok önemli. Çünkü gruptaki şans için belirleyici olacak. Umuyorum ki güzel bir maç olacaktır. Hiç şüphe yok ki yarın burada harika bir atmosfer olacak. Tekrar buraya, şu stadyuma dönmek güzel bir his.”

Olympiakos, Fenerbahçe’yi yenmek için sahada

Yunanistan futbolunun en önemli temsilcisi Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda oynadığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Pedro Martins’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda toplam yedi gol atarken kalesinde ise altı gol gördü. 

Olympiakos, Fenerbahçe’den puan veya puanlar almanın peşinde. Yunanistan temsilcisi, Avrupa kupalarında temsilcilerimiz ile oynadığı son üç karşılaşmayı da kazanma başarısı gösterdi. Olympiakos’un kadrosunda eskiden Fenerbahçe’de forma giymiş Mathieu Valbuena ve Galatasaray’da top koşturmuş Henry Onyekuru da yer alıyor. Özellikle Onyekuru, Fenerbahçe maçlarını çok seviyor. Nijeryalı yıldız, kariyerinde Fenerbahçe’ye iki gol attı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde günün maçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler