Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası play-off turu: Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Katar yolundaki ilk rakibi Portekiz oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalindeki rakibi Portekiz oldu. Türkiye-Portekiz eşleşmesinin tur atlayanı, İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin tur atlayanı ile finalde karşılaşacak.


Türkiye’nin rakibi Portekiz

FIFA’nın İsviçre’nin Zürih kentindeki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Türkiye’nin 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalindeki rakibi belli oldu. Kura çekiminde seri başı olmayan Ay-Yıldızlılar, Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Portekiz ile eşleşti. Milliler, Portekiz ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Türkiye, rakibini elemesi durumunda finalde İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin tur atlayanı ile sahasında karşılaşacak.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu eşleşmeleri:

A Yolu: İskoçya-Ukrayna / Galler-Avusturya

B Yolu: Rusya-Polonya / İsveç-ÇekyaC Yolu: İtalya-Kuzey Makedonya / Portekiz-Türkiye

2022 FIFA Dünya Kupası’na doğrudan katılmaya hak kazanan ülkeler:

Sırbistan

İspanya

İsviçre

Fransa

Belçika

Danimarka

Hollanda

Hırvatistan 

İngiltere

Almanya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler