Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (10): Cedi Osman kaldığı yerden devam ediyor – Jason Kidd yönetiminde Kristaps Porzingis’in performansı – Parkede yaşanan gerginlikler

NBA’de 2021-2022 sezonunun altıncı haftasında hafta sonuna giriyoruz. Cedi Osman parkelere dönüşünde bıraktığı yerden devam ederken NBA’de yaşanan gerginlikler, Jason Kidd yönetiminde Kristaps Porzingis’in performansı ve Klay Thompson’ın dönüşü diğer gündem maddeleri.

1) Cedi Osman üçlükleri yollamaya kaldığı yerden devam ediyor

Sırtındaki sakatlık nedeniyle iki maç kaçıran Cedi Osman, parkelere döndüğü Phoenix Suns maçında 5/7 üçlük isabetiyle 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalma kaydetti. Cedi Osman’ın performansının ardından koç J.B. Bickerstaff Cleveland Cavaliers’ın resmi sitesine, “Onun görevi kenardan gelerek kıvılcım yaratmak. Kendine şut fırsatları yaratmak ve yaratılanları değerlendirmek. Rolünü basitleştirmek için çalıştık ve yeni rolünde bir stara dönüşüyor” yorumunu yaptı.

Cedi Osman’ın, NBA kariyerindeki 1000. basketi bu şekilde geldi:

Cedi Osman’ın Suns maçı performansı:

Alperen Şengün, Houston Rockets’ın Chicago Bulls’u 118-113 mağlup ederek 14 maçlık yenilgi serisini sonlandırdığı maçta bulduğu sürede sağladığı istikrarlı katkıyı sürdürdü. 2/3 üçlük isabeti bulan Alperen, maçı 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalmayla tamamladı.

Alperen Şengün’ün sezonun ikinci galibiyetindeki performansı:

Joel Embiid’in takıma katılmasını bekleyen Philadelphia 76ers’ta Furkan Korkmaz, geçen salı (23 Kasım) gününden bu yana parkeye çıktığı tek maçta 9 sayı, 5 ribaund, 1 asistle oynadı.

2) LeBron James – Isaiah Stewart gerginliği

22 Kasım’daki Los Angeles Lakers – Detroit Pistons maçında Isaiah Stewart ile LeBron James arasında serbest atış kullanılırken ve sonrasında yaşanan gerginlik, bu haftanın tartışma konularından biriydi. LeBron James yaptığı müdahalenin ardından kariyerinde ikinci kez oyundan atılıp bir maç ceza alırken pozisyonun ardından dakikalarca sakinleştirilemeyen ve saldırmaya çalışan Stewart, iki maçlık cezasını tamamladı.

LeBron James’in Stewart’a darbesi:

Olayın ardından LeBron James’in Isaiah Stewart’a ulaşarak özür dilemek istediği haberi gelirken sosyal medyada, NBA’de yalnızca ikinci sezonunu geçiren 20 yaşındaki Stewart’ın başka oyuncularla yaşadığı gerginliklerin görüntüleri, Ben Wallace benzetmesi yapılarak paylaşıldı.

James – Stewart gerginliği:

Bu sezon benzer bir gerginlik, geçen haftalarda Nikola Jokic ve Markieff Morris arasında yaşanmıştı. 9 Kasım’daki Denver Nuggets – Miami Heat karşılaşmasında Morris, orta sahada pas verdiğ surada Jokic’e yandan darbe vurmuştu. Ardından Jokic’ten, arkası dönük Morris’e koşarak omuz darbesi gelmişti.

Nikola Jokic ve Markieef Morris arasında yaşanan gerginlik:

Gerginliğin ardından NBA yönetimi Nikola Jokic’e bir maç ceza verirken Markieff Morris’e 50 bin dolar, saha içinde Jokic’e ve Denver Nuggets oyuncularına konuşan Jimmy Butler’a ise 30 bin dolar para cezası vermişti.

LeBron James ve Isaiah Stewart arasında yaşanan tartışma, NBA’de 2021-22 sezonunun daha gergin geçip geçmediği sorusunu gündeme getirdi. Bu bağlamda nicelik olarak geçmiş sezonlara kıyasla çarpıcı bir artış yaşanmazken tribünlerin tekrar dolu olması, değişen faul kurallarıyla artan savunma sertliği ve maçların daha mücadeleli geçmesi sebepler arasında gösteriliyor.

3) Kristaps Porzingis, Jason Kidd yönetiminden memnun

Batı Konferansı’nda 10-7 derecesi ile dördüncü sırada bulunan Dallas Mavericks’te Kristaps Porzingis, 12 maçta %46.4 saha içi yüzdesi ve iki üçlükle 21.1 sayı, 8.2 ribaund, 1.9 asist, 1.5 blok ortalamalarıyla en iyi dönemlerinden birini geçiriyor.

Luka Doncic’in sakatlığı döneminde üç maç kaybeden Dallas’ta Porzingis, NBA’e verdiği röportajda Jason Kidd ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti, “Jason Kidd ve teknik ekibinin beni sahada konumlandırdığı yerle kafamdaki uyuşuyor” sözüyle dile getirirken Doncic ile daha iyiye gitmesi umulan sinerjileriyle ilgili, “Ligdeki en iyi ikililerden biri olabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Geçmişte Kristaps Porzingis’in takas ihtimaline dair konuşmalara Mark Cuban, oyuncusunu överek karşılık verdi: “Neden yapalım? O bir ‘unicorn’ ve parkede bunu gösteriyor. KP’nin en iyi basketbolunu henüz oynamadığını düşünüyorum. İyi bir oyuncu ve insan. Onunla tüm tecrübelerim pozitif.”

2018-2019’da New York Knicks’te yaşadığı sakatlıktan beri Mavericks’te geçirdiği iki sezonda dizinden yaşadığı problemlerle maçlar kaçıran 26 yaşındaki Letonyalı, uzun bir sürenin ardından istikrar yakalamak ve kazanmak istiyor.

4) Klay Thompson’ın parkelere dönüşü yaklaşıyor

Klay Thompson, Golden State Warriors’ta beşe beş tam saha idmanlara başladı. Art arda ön çapraz bağında ve aşilinde yaşadığı sakatlıkların ve ameliyatların ardından parkelere şampiyonluk için dönen Thompson’ın, Noel haftası (20 Aralık) civarında takıma katılması bekleniyor. Klay Thompson, dönüşü için basketbol severlerin heyecanını paylaşıyor:

“Tekrar basketbol oynadığım için ne kadar keyifli olduğumu anlatamam. Şut sokuyorum, savunma yapıyorum… Adım adım üstüne koyacağım. Takım olarak 15-2 derecedeyiz ve ben daha katılmadım, düşünebiliyor musunuz? Oynadığımız basketbolla gurur duyuyorum, bulunduğumuz nokta, her gün antrenman yaparken bana ilham verdi. Hiç olmadığı kadar motiveyim, tekrar şampiyon olmak istiyorum.”

Ligin göz testiyle ve istatistiklerde en iyi takımı olan, Gary Payton ll, Nemanja Bjelica gibi yeni parçalara kavuşan, Draymond Green ve Stephen Curry’nin şampiyonluk mantalitesine girdiği Golden State Warriors, Klay Thompson ve James Wiseman’ın da aralarına katılmasını bekliyor.

5) Oklahoma City Thunder, taraftarlara yönelik koronavirüs yükümlüklerini kaldırdı

Oklahoma City Thunder, 1 Aralık tarihinden itibaren tribünlere gelen taraftarların koronavirüs aşı belgesi veya negatif test sonucu göstermesine gerek olmadığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Oklahoma County’de yaşanan vaka düşüşü ve aşı oranı artışı sayesinde bu yükümlülükleri kaldırma kararı aldıklarını belirtildi.

Açıklamaya göre şehirde koronavirüs vakalarında yüzde 60 oranında düşüş yaşanırken 12 yaşından büyük vatandaşlarda tam veya kısmi aşılama oranının yüzde 85’e vardı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler