Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öğretmenlik hayalini gerçekleştiremeyen Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk, 20 milyon liraya mal olacak okul inşa ettiriyor

Öğretmenlik hayalini gerçekleştiremeyen Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk, “Yoksulluğun ve cehaletin nadir görüldüğü huzurlu bir ülke için” diyerek Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 20 milyon liraya mal olacak, 32 derslikli bir okul inşa ettiriyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun da katıldığı temel atma töreninde konuşan Türk, “Okul yaptırmak her yerde ve her durumda hayırlı bir iştir çünkü okul, daima daha iyi bir geleceğin inşa edildiği yerdir” dedi.

Dimer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk’ün Bağlar ilçesine inşa ettirdiği 32 derslikli “Raif Türk İlkokulu” için düzenlenen temel atma törenine Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Türk, öğretmen olmayı çok istediğini ama kısmet olmadığını söyledi: “Hep düşlediğim o büyülü okul ve öğrenme ortamına, köyde vekil öğretmen olarak çalıştığım dönemde kavuştum. Çocuk dünyasının sandığımdan çok daha büyük bir evren olduğunu o günlerde daha iyi öğrendim. Sevginin gözlerde nasıl ışıltı yarattığını, özgüveni nasıl beslediğini defalarca gördüm, yaşadım. İtiraf etmeliyim, neredeyse yarım asır önceki o günlerin mutluluğu ve coşkusu hayatımın en ışıltılı en pembe anıları arasında, daha dün yaşanmış gibi taptazedir. Şimdi temelini atacağımız bu binanın da  gelecekte özverili öğretmenlerle, merak ve öğrenme aşkı ile dolu öğrencilerle donanmış çok iyi bir okul olmasını hayal ediyorum. Okulumuzun öğrencilerinin, kız veya erkek hepsinin hayata üretken bireyler olarak katılmasını, kendilerine, ailelerine ve ülkelerine değer katan bireyler olmasını temenni ediyorum. Onların hayatın en sihirli yanının kendini inşa etmek ve kendinden sonra gelen nesillere daha güzel bir dünya olduğunu içselleştirmiş bireyler olacaklarını umuyor, yoksulluğun ve cehaletin nadir görüldüğü huzurlu bir ülke yaratmak için çalışmalarını diliyorum.”

“Diyarbakır eğitim altyapısı bakımından eksikleri azaltılmış bir ile dönecek”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yaklaşık 20 milyona mal olacak okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kentte şu anda ilkokul, ortaokul ve lisede eğitime devam eden öğrenci sayısının 450 bini geçtiğini belirtti.

Devlet bütçesinden, hayırseverlerden ve uluslararası fonlardan eğitim için destek geldiğini belirten Karaloğlu, “2 bin 700 yeni ilave derslik çalışmamız var. Milli Eğitim Bakanımızın ziyaretinden sonra Diyarbakır’daki eğitim yatırımlarımız çok hızlandı. Önümüzdeki bir-iki yıl içinde Diyarbakır gerçekten altyapı bakımından, eğitim altyapısı bakımından eksikleri azaltılmış, hafiflemiş bir ile dönmüş olacak” dedi.

Raif Türk’ün Diyarbakır’ın önemli iş insanlarından biri olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, şöyle devam etti: “Biz kendisi ile tanıştığımızda söz etmiştik. Daha sonra açıkçası 32 derslik beklemiyorduk. Biz daha küçük bir okul olur diye tahmin ediyorduk ama şu anda hayırseverler içinde en büyük okullardan bir tanesinin temelini atıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında bu okulumuzu yetiştirip, burada eğitim ve öğretimin açılış törenini yaparız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.