Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası elemeleri grup maçında Belarus’a 84-70 mağlup oldu

FIBA 2023 Dünya Kupası elemeleri B Grubu’ndaki ilk maçında Minsk’te Belarus ile karşılaşan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, salondan 84-70 mağlup ayrıldı.

Minsk Spor Sarayı’nda oynanan mücadelede milli takımımızın en skorer ismi, 7/14 saha içiyle oynayan Şehmus Hazer olurken, Muhsin Yaşar 14 sayı – 6 ribaund, Metecan Birsen 8 sayı – 10 ribaund, Doğuş Balbay 5 sayı – 6 top çalma ile öne çıkan diğer isimlerdi.

Şehmus Hazer’in potaya süzülüşü ve smacı:

Milliler, Belarus’tan Maksim Salash ve Artsiom Parakhouski’nin toplam 42 sayısına engel olamadı.

Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene mağlubiyetin ardından şöyle konuştu:

“Maçın başından sonuna kadar organizasyonda sıkıntı yaşadık. Kendi oyunumuzu oynasaydık bu fark olmayacaktı. Ritim yakaladığımız bölümlerde de dış atışlarda isabet kaydedemedik. Maç sonunda panik yaptık. Bunlar mazeret olamaz…

Şimdi süreç devam edecek. Pazar günü Büyük Britanya ile karşılaşacağız. Diğer oyuncuların da aramıza katılmasıyla kalan maçlarımıza bakacağız. Avrupa Şampiyonası elemelerine de kötü başlamıştık. Uzun bir aradan sonra oyuncuları milli takıma getirdiğimizde ritim yakalayamıyorsunuz. Önümüzde iki gün var, Büyük Britanya maçını kazanmak istiyoruz.”

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri B Grubu’ndaki ikinci maçında 28 Kasım Pazar günü saat 19:00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyük Britanya’yı konuk edecek. Maç, NTV’den naklen yayınlanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.