Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Kadın Curling Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Kupası vizesi aldı

Türkiye A Milli Kadın Curling Takımı, Norveç’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı 7. olarak bitirdi. Türkiye, bu sonuç ile tarihinde ilk kez 2022 Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.

A Milli Kadın Curling Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Kupası vizesi aldı

Diltaş Yıldız, Öznur Polat, Berfin Şengül, Ayşe Gözütok ve Mihriban Polat’tan oluşan A Milli Kadın Curling Takımı, Norveç’in Lillehammer kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Oynadığı dokuz karşılaşmada üç galibiyet ve altı mağlubiyet alan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nı 7. olarak bitirdi.

Turnuvayı Danimarka ve Çekya’nın önünde tamamlamayı başaran Milliler, bu sonuç ile tarihinde ilk kez Dünya Kupası vizesi aldı. Kanada’da düzenlenecek 2022 Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası, 19 Mart tarihinde başlayacak. Öte yandan A Milli Kadın Curling Takımı, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için Erzurum’da organize edilen ön eleme turnuvasını da başarıyla tamamlamıştı. Türkiye, bu sonuçla 5 ile 9 Aralık tarihlerinde Hollanda’da, Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için düzenlenecek eleme müsabakalarına katılmaya da hak kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.